Logo Lingewaal
Vaststelling wijzigingsplan ‘Spijkse Kweldijk 37’ in Spijk, Lingewaal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken bekend dat zij op 18 maart 2014 het wijzigingsplan ‘Spijkse Kweldijk 37’ in Spijk hebben vastgesteld.

Toelichting

Voor het kadastrale perceel Spijk, sectie O 232 is een verzoek ingediend voor de bouw van een woonhuis met bijgebouw en paardenbak. In het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied’ is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om een voormalig agrarisch bedrijf om te zetten in een woonbestemming. De ontwikkeling kan gerealiseerd worden binnen de opgenomen wijzigingsbevoegdheid.

Ter inzage

Vanaf 27 maart 2014 ligt het wijzigingsplan ‘Spijkse Kweldijk 37’ in Spijk gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Het plan is in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 te Asperen, dagelijks geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagavond van 17.30 uur tot 19.30 uur. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via tel. 0345-634000.

Daarnaast kunt u via de gemeentelijke website www.lingewaal.nl (lingewaal.nl/wonen-en-leven/bestemmingsplannen_3937/plannen in procedure) en via www.ruimtelijkeplannen.nl (ruimtelijkeplannen.nl/bestemmingsplan, zoeken via Gelderland, Spijk gem Lingewaal, Spijkse Kweldijk) kennisnemen van het wijzigingsplan.

Inspraak

Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken, kunnen tijdens de termijn van ter inzage legging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening.

Aanvullend kan er een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop voornoemde beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak wordt ingediend, treedt het wijzigingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Asperen, 26 maart 2014

Naar boven