Logo Bergambacht
Ontwerpbestemmingsplan De Nieuwe Wetering II en besluit dat geen milieueffectrapportage opgesteld hoeft te worden, Bergambacht

Burgemeester en wethouders van Bergambacht, gedeputeerde staten van Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard maken, gelet op artikel 7.17 lid 4 en 5 van de Wet milieubeheer en artikel 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat van 26 maart tot en met 6 mei 2014 voor een ieder ter inzage ligt:

  • 1. het besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard dat voor de voorbereiding van de vergunningverlening geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld, inclusief de aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling die aan deze besluitvorming ten grondslag ligt

  • 2. het ontwerpbestemmingsplan "De Nieuwe Wetering II",

  • 3. het ontwerp van de hiermee gecoördineerd behandelde omgevingsvergunning en

  • 4. de daarmee gecoördineerde ontwerpwatervergunning;

De stukken liggen ter inzage in het gemeentehuis bij de publieksbalie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer (ROB) van maandag t/m donderdag van 08.30 uur tot 12.00 uur. Het ontwerpbestemmingsplan, inclusief de daaraan ten grondslag liggende onderzoeken, is tevens raadpleegbaar op de gemeentelijke internetsite (www.bergambacht.nl ) en op de landelijke internetsite www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan door eenieder een zienswijze worden ingediend.

Het bedrijf Kruiswijk Recycling BV wil verhuizen van de Oost Vlisterdijk 32 in de gemeente Vlist naar de Handelsweg 5 op het bedrijventerrein De Nieuwe Wetering in de gemeente Bergambacht.

Voor de omgevingsvergunning voor milieu en de watervergunning geldt een m.e.r.-beoordelingsplicht op grond van artikel 7.2 lid 4 van de Wet milieubeheer en de bijlage bij het Besluit milieu- effectrapportage 1994 (activiteit D18.1).Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard hebben, als bevoegd gezag, op 3 maart 2014 besloten dat geen milieueffectrapport opgesteld hoeft te worden omdat er geen sprake is van belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zoals genoemd in artikel 7.17 van de Wet milieubeheer.

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. In dit geval worden de herziening van het bestemmingsplan, de aanvraag om omgevingsvergunning en de watervergunning gecoördineerd behandeld (besluit gemeenteraad 28 mei 2013).

Door het toepassen van deze coördinatieregeling worden de betrokken besluiten op de vergunningaanvragen en het bestemmingsplan gezamenlijk voorbereid en bekendgemaakt. Deze besluiten doorlopen één gecombineerde procedure en liggen daarom vanaf 26 maart gezamenlijk ter inzage. Tevens vindt bundeling van rechtsbescherming plaats zodat een belanghebbende tegen de gecoördineerde besluiten één rechtsmiddel kan aanwenden. Let op, voor de gecoördineerde besluiten geldt dus één beroepstermijn.

Een schriftelijke zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of op het ontwerp van de omgevingsvergunning kunnen worden gericht aan Burgemeester en wethouders van Bergambacht, Postbus 3, 2860 AA Bergambacht. Wij verzoeken u in uw brief per onderdeel duidelijk te vermelden of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerp bestemmingsplan of op de ontwerp omgevingsvergunning. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer, 0182-356555.

Zienswijzen op de ontwerp watervergunning kunnen worden ingediend bij het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Postbus 4059. 3006 AB Rotterdam.

Conform artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen het besluit inzake de m.e.r.-beoordeling geen bezwaar of beroepmogelijk, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van de overige ontwerpbesluiten rechtstreeks in zijn belang treft.

Naar boven