Logo Assen
Terinzagelegging ontwerp omgevingsvergunning en ontwerpbesluit hogere waarden voor de realisatie van een bijzondere leefkern op park Diepstroeten

Vanaf 28 maart 2014 liggen gedurende een termijn van zes weken bij de Publieksbalie, balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis de volgende stukken ter inzage:

  • De ontwerp omgevingsvergunning met identificatienummer NL.IMRO.0106.03OMG20130692-B001 voor het bouwen van een bijzondere leefkern op park Diepstroeten;

  • Het ontwerpbesluit hogere waarden spoorweglawaai met bijbehorende stukken.

Omgevingsvergunning

Het college van burgemeester en wethouders is voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor het bouwen van een bijzondere leefkern op park Diepstroeten. De bijzondere leefkern zal huisvesting bieden aan 22 cliënten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de activiteit bouwen en handelen in strijd met het bestemmingsplan. Met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) wordt afgeweken van het bestemmingsplan ‘GGZ/Diepstroeten 1e fase’. Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan aangezien het maximaal toegestane bebouwingspercentage wordt overschreden. De ontwerp omgevingsvergunning en de daarbij behorende stukken liggen ter inzage.

Hogere waarde wegverkeerslawaai

De bijzondere leefkern wordt gebouwd binnen de geluidzone van de spoorlijn Zwolle – Groningen. In beginsel mag de geluidbelasting op de gevels van de bijzondere leefkern niet hoger zijn dan de daarvoor geldende voorkeursgrenswaarde.

Burgemeester en wethouders kunnen, in bepaalde gevallen en onder bepaalde voorwaarden, hogere waarden toestaan dan de wettelijke voorkeursgrenswaarde. Het college is voornemens dit te doen. Om te bepalen welke geluidbelasting op de gevels van de nieuwe woningen op zal treden is een akoestisch onderzoek uitgevoerd.

In de bij het besluit behorende tabel staat aangegeven wat de vast te stellen hogere waarde is. De berekende waarden blijven onder de maximaal toelaatbare geluidbelasting.

Deze geluidbelasting is alleen toelaatbaar na een afwegingsproces, waarbij ook de mogelijke maatregelen worden afgewogen om de geluidbelasting op de gevels van de woningen terug te brengen. Dit afwegingsproces heeft vorm gekregen in het ontwerpbesluit hogere waarden en het daaraan ten grondslag liggende akoestisch onderzoek. Het ontwerpbesluit hogere waarden en de daarbij behorende stukken liggen ter inzage.

Ter inzage

De ontwerp omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden met bijbehorende stukken kunt u met ingang van 28 maart tot en met 8 mei 2014 inzien tijdens de gebruikelijke openingstijden bij de publieksbalie, balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. De omgevingsvergunning is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zienswijzen inbrengen tegen de ontwerp omgevingsvergunning. Op grond van artikel 110c Wet geluidhinder kan een belanghebbende zijn of haar zienswijze kenbaar maken tegen het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder.

Zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarden en de ontwerp omgevingsvergunning kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 30018, 9400 RA Assen.

Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze schriftelijk. Het indienen van een mondelinge zienswijze is echter ook mogelijk. Hiervoor moet uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging een telefonische afspraak worden gemaakt met de heer F. Smit, via het telefoonnummer 14 0592.

De zienswijzen gericht tegen het ontwerpbesluit hogere waarden en de ontwerp omgevingsvergunning worden betrokken bij de besluitvorming hierover door het college van burgemeester en wethouders van Assen.

Assen, 27 maart 2014

Burgemeester en wethouders van Assen

Naar boven