Logo Olst-Wijhe
Vastgesteld bestemmingsplan "Wijhe Noord, Herziening omgeving Jan Meesterweg", Olst-Wijhe

Burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe maken bekend dat vanaf donderdag 27 maart 2014 tot en met woensdag 7 mei 2014 bij ons klantcontactcentrum aan het Raadhuisplein 1 in Wijhe ter inzage ligt het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Wijhe Noord, herziening omgeving Jan Meesterweg ’ met bijbehorende stukken. Het bestemmingsplan is tevens elektronisch raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente Olst-Wijhe.

Gemeenten dienen bestemmingsplannen ingevolge de Wet Ruimtelijke Ordening actueel te hebben en te houden. Het plangebied “Wijhe-Noord, herziening omgeving Jan Meesterweg” beschikt over bestemmingsregels die ouder zijn dan 10 jaar, waardoor deze geactualiseerd dienen te worden. Het plangebied omvat de omgeving Jan Meesterweg, met inbegrip van het vleesverwerkingsbedrijf Stegeman BV. In het plan worden geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt, de bestaande situatie wordt opnieuw planologisch vastgelegd voor de komende 10 jaar. Op het ontwerp zijn 2 zienswijzen ingediend. Het bestemmingsplan is als gevolg van deze zienswijzen op een aantal ondergeschikte punten aangepast.

Gedurende de genoemde termijn kan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage) worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht of een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende deze termijn naast het instellen van beroep ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven