Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 19 maart 2014, nr. 2014-0000039332, houdende enkele technische aanpassingen aan de Regeling cofinanciering sectorplannen

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 2, 3 en 5 van de Kaderwet SZW-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling cofinanciering sectorplannen wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1.1 wordt in de alfabetische rangschikking ingevoegd:

aantal arbeidsjaareenheden:

het aantal bij de organisatie gedurende een jaar voltijds werkende werknemers op grond van een arbeidsovereenkomst of een aanstelling in openbare dienst, waarbij deeltijdarbeid in fracties van arbeidsjaareenheden wordt uitgedrukt, en dienstverbanden op grond van een BBL niet worden meegerekend.

B

Het opschrift van hoofdstuk 3 komt te luiden:

Hoofdstuk 3. Subsidiabele kosten en maatregelen.

C

In artikel 4.4, tweede lid, wordt ‘het aantal werknemers’ telkens vervangen door: het aantal arbeidsjaareenheden.

D

Artikel 5.5, tweede lid wordt als volgt gewijzigd:

1. ‘verantwoording en einddeclaratie’ wordt vervangen door: verantwoording inclusief einddeclaratie.

2. ‘bij de einddeclaratie’ wordt vervangen door: bij de verantwoording.

3. ‘de aantallen, de aard en de kosten van de maatregelen en de prestaties’ wordt vervangen door: de gerealiseerde aantallen, de aard en de kosten van de maatregelen en de resultaten.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 15 augustus 2013.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 19 maart 2014

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher

Toelichting

Algemeen:

Naar aanleiding van vragen wordt hierbij gebruik gemaakt van de gelegenheid om enkele technische verbeteringen in de regeling door te voeren. De wijzigingen in deze regeling zijn enkel een verduidelijking en maken op geen enkele wijze inbreuk op sectorplannen die in het eerste aanvraagtijdvak zijn ingediend.

Artikelsgewijs:

Artikel I, onderdelen A en C

Dit betreft een verduidelijking ten behoeve van de loonkostensubsidie die op grond van artikel 4.4 van de Regeling cofinanciering sectorplannen kan worden verstrekt. Voorwaarde voor deze vorm van subsidie is dat het aantal werknemers bij een onderneming toeneemt. Aangezien het begrip werknemer in de regeling zeer breed wordt uitgelegd, sloot die terminologie niet meer aan bij de tekst van Verordening (EG) nr. 800 / 2008. Met deze wijziging wordt verduidelijkt dat het moet gaan om het totaal aantal werknemers dat bij de organisatie werkzaam is op grond van een arbeidsovereenkomst of aanstelling in openbare dienst. Deeltijds- en seizoensarbeid wordt naar verhouding meegerekend, daarom wordt het aantal werknemers niet in aantal personen uitgedrukt maar in arbeidsjaareenheden, ofwel FTE. Uitzendkrachten, stagiaires of BBL’ers worden in de berekening niet meegenomen.

Artikel I, onderdeel B

Met deze aanpassing van het opschrift wordt verduidelijkt dat de eisen uit hoofdstuk 3 gelden voor alle maatregelen in alle sectorplannen.

Artikel I, onderdeel D

De termen einddeclaratie en verantwoording lopen in de huidige regeling door elkaar. De verantwoording betreft het totaal, waar de einddeclaratie onderdeel van uitmaakt. De einddeclaratie betreft het financiële gedeelte. Naast deze einddeclaratie omvat de verantwoording onder meer een overzicht van de geleverde prestaties, de resultaten en de burgerservicenummers van de deelnemers.

Artikel II

De aanpassingen betreffen (technische) verduidelijkingen. Deze hebben geen enkele invloed op reeds ingediende aanvragen en behelzen evenmin een materiële aanpassing voor toekomstige aanvragen. Omdat het correcties betreffen van niet eerder geconstateerde omissies, hebben deze terugwerkende kracht tot het moment van inwerkingtreding van de Regeling cofinanciering sectorplannen.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher

Naar boven