Logo Sint Anthonis
Inspraak voorontwerpbestemmingsplan ‘Sint Anthonis, Op de Beek en De Sprenkel’, Sint Anthonis

Burgemeester en wethouders van Sint Anthonis maken bekend dat in het kader van de inspraakprocedure voor een ieder ter inzage ligt het voorontwerpbestemmingsplan ‘Sint Anthonis, Op de Beek en De Sprenkel’.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op woningbouwontwikkeling ter plaatse van de voormalige scholenlocaties aan onder andere de Deken Molmansstraat te Sint Anthonis.

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van dinsdag 25 maart 2014 gedurende vier weken ter inzage.

Burgemeester en wethouders hebben aangaande dit bestemmingsplan besloten af te wijken van de gemeentelijke inspraakverordening; Het plan zal gedurende vier weken ter inzage liggen in plaats van de in de verordening opgenomen zes weken. Hiermee wordt de benodigde proceduretijd verkort. Zodoende kan het bestemmingsplan eerder worden vastgesteld en kan ook eerder worden gestart met kaveluitgifte. De termijn van vier weken wordt voldoende geacht, aangezien er in het proces van het centrumplan voor Sint Anthonis reeds voor een ieder duidelijk heeft kunnen worden dat woningbouw wordt beoogd op de voormalige scholenlocaties. Naast de tervisielegging gedurende vier weken zal binnen deze termijn een (openbare) informatieavond worden georganiseerd om het bestemmingsplan en de bijbehorende procedure toe te lichten.

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage in het gemeentehuis, Klantcontactcentrum, Balie Bouwzaken, Brink 3 te Sint Anthonis. Het plan met bijbehorende stukken is ook te raadplegen op www.sintanthonis.nl /actueel/bekendmakingen/ruimtelijke ordening. Het voorontwerpbestemmingsplan is ook beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Binnen de terinzagetermijn zal een openbare informatieavond worden georganiseerd, waarbij het plan wordt toegelicht. Deze avond zal op gebruikelijke wijze kenbaar worden gemaakt. Na een toelichting op het plan bestaat er aansluitend gelegenheid om mondeling hierop in te spreken.

Gedurende bovengenoemde periode kunnen ingezetenen van de gemeente en belanghebbenden schriftelijk een reactie indienen bij het College van burgemeester en wethouders, Postbus 40 5845 ZG Sint Anthonis.

Sint Anthonis, maart 2014

Naar boven