Logo AssenVerkeersbesluit

Eenheid Leefomgeving

Nr. 2014-01163

Onderwerp: Verkeersbesluit voor het instellen van tweerichtingsverkeer in de Kloekhorststraat oostzijde

Burgemeester en wethouders van Assen:

hierbij het volgende overwegende:

Tweerichtingsverkeer in de Kloekhorststraat oostzijde

Op de Kloekhorststraat, tussen de Jan Fabriciusstraat en de Paul Krügerstraat, wordt het eenrichtingsverkeer opgeheven. Daarmee wordt het mogelijk om vanaf de Paul Krügerstraat, vanaf de zijde van Anholt, via de Kloekhorststraat naar de Jan Fabriciusstraat te rijden. De Paul Krügerstraat, ten noorden van de Kloekhorststraat, wordt daardoor verkeersluwer.

Maatregelen

De maatregelen genoemd in dit besluit hebben betrekking op de Kloekhorststraat.

Voor een goede en veilige afwikkeling en doorstroming van het verkeer ter plaatse, worden de volgende maatregelen genomen:

  • vervallen eenrichtingsverkeer op de Kloekhorststraat tussen de Jan Fabriciusstraat en de Paul Krügerstraat;

  • instellen van een parkeerverbod aan beide zijden van de weg;

Belangenafweging

Het verkeersbesluit wordt genomen in het belang van de veiligheid van de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers, een goede doorstroming van de weg, het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan en het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer. Daarvoor wordt een parkeerverbod ingesteld. Daarnaast wordt dit deel van de Kloekhorststraat weer toegankelijk gemaakt voor verkeer uit beide richtingen.

Wet- en regelgeving

Voor bovengenoemde verkeersmaatregelen op basis van artikel 15 en artikel 18 van de Wegenverkeerswet (WVW 1994) en de nadere voorschriften in het Besluit administratieve bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) moet een verkeersbesluit worden genomen. Voor de uitvoering van de bovengenoemde maatregelen moeten, in het belang van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers en het in stand houden van de weg, het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan en de vrijheid van het verkeer, verkeerstekens als bedoeld in artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 worden geplaatst en/of verwijderd.

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de namens de Korpschef  van politie aangewezen verkeersadviseur van het district Drenthe.

Gelet op de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer;

b e s l u i t e n :

Overeenkomstig op de bij dit besluit behorende situatieschets:

I.Op de locaties zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende situatieschets huidige situatie KL01:

Te verwijderen:

  • 1.bord C2 van bijlage 1 van het RVV 1990 (eenrichtingsverkeer, in deze richting gesloten voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee);

  • 2.bord C3 van bijlage 1 van het RVV 1990 (eenrichtingsweg);

  • 3.bord C4L van bijlage 1 van het RVV 1990 (eenrichtingsweg).

    • I.Op de locaties zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende situatieschets nieuwe situatie KL02:

Te plaatsen:

1.borden E1 van bijlage 1 van het RVV 1990 (parkeerverbod);

18 maart 2014.

Burgemeester en wethouders van Assen,

namens hen,

manager Eenheid Leefomgeving,

R.Stoffelsma

Dit besluit treedt in werking op de dag na de openbare bekendmaking ervan. Iedere belanghebbende die het met dit besluit niet eens is kan daartegen binnen zes weken na de datum van openbare bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Deze dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Assen, Eenheid Leefomgeving, Postbus 30018, 9400 RA Assen

Naar boven