Logo Kerkrade
Bekendmaking Stadsdeelvisie Kerkrade Noord en Oost II, Kerkrade

Het college van burgemeester en wethouders van Kerkrade maken bekend dat op grond van artikel 2.4 Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad van Kerkrade op 26 februari 2014 de Stadsdeelvisie Kerkrade Noord en Oost II ‘Klaar voor de toekomst’ heeft vastgesteld. De stadsdeelvisie is opgesteld in samenwerking met de woningcorporaties Wonen Limburg en Wonen Zuid.

De stadsdeelvisie is de laatste in de reeks van integrale stadsdeelvisies die een uitwerking zijn van de gemeentelijke structuurvisie Kerkrade 2010-2020 ‘Europees en gastvrij’. De andere stadsdeelvisies zijn: ‘Kerkrade-West’ en ‘Kerkrade-Oost I’. De Kerkraadse wijken zijn hiermee goed voorbereid op de toekomst. Gemeente en partners kunnen met behulp van deze visies sneller, gerichter en beter inspelen op toekomstige ontwikkelingen.

Het plangebied van de Stadsdeelvisie Kerkrade Noord en Oost II bestaat uit de buurten Eygelshoven-Kom, Hopel, Vink en Waubacherveld (stadsdeel Noord) en de buurten Erenstein, Chevremont en Haanrade (stadsdeel Oost II). Het bedrijventerrein Julia en de groen- en natuurgebieden Wormdal, Berenbos en Carisborg en omgeving maken ook onderdeel uit van het plangebied.

De stadsdeelvisie bestaat uit twee rapporten: ‘Klaar voor de toekomst: deel 1 – Wijkanalyse en deel 2 – Stadsdeelvisie’. De visie is een strategisch beleidsdocument, waarin de afwegingen en keuzes tot 2030 zijn beschreven. Het document is richtinggevend welk sociaal, economisch en ruimtelijk beleid de gemeente nastreeft. Het biedt de basis voor het opvangen van demografische en sociaal-maatschappelijke veranderingen om de leefbaarheid en woonkwaliteit op peil te houden. De transformatieopgave van de woningvoorraad is één van de belangrijkste vraagstukken in het plangebied. In dit geval betreft het de onttrekking van 545 woningen tot 2020. Hiertoe is een vernieuwende verdunningsstrategie opgenomen. De stadsdeelvisie schetst geen eindbeeld, maar biedt hét kader en handvatten voor toekomstige en ook onvoorziene ontwikkelingen.

De Stadsdeelvisie Kerkrade Noord en Oost II treedt op 27 maart 2014 in werking, na de bekendmaking hiervan. De visie bevat geen bindende planregels. Tegen de vaststelling van de stadsdeelvisie is daarom geen bezwaar of beroep mogelijk.

De Stadsdeelvisie Kerkrade Noord en Oost II met bijbehorende stukken zijn in te zien bij de vakbalie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer op de begane grond van het Stadskantoor, Markt 33, 6461 EC Kerkrade. Inzage is alleen mogelijk na telefonische afspraak bij dhr. T. Debast, via het telefoonnummer van de gemeente 14 045. De stadsdeelvisie is ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.kerkrade.nl onder de rubriek Wonen&Leven\ Projecten\ Ruimtelijke plannen. Daarnaast is de stadsdeelvisie te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0928.SVNoordOostII-Vg01.

Kerkrade, 26 maart 2014

Het college van burgemeester en wethouders, J.J.M. Som, burgemeester

H.J.M. Coumans, gemeentesecretaris

Naar boven