Logo Peel en Maas
Publicatie toepassing Coördinatieregeling uitbreiding DHL in industrieterrein Beringe, Peel en Maas

Burgemeester en wethouders maken op basis van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 11 maart 2014 heeft besloten de coördinatieregeling toe te passen.

De regeling is van toepassing op (nog) in te dienen aanvraag omgevingsvergunning en het voorbereiden en bekendmaken van het bestemmingsplan voor de uitbreiding van DHL op het industrieterrein te Beringe. Het project betreft een uitbreiding van de DHL met een bruto-grondoppervlakte van 9 ha.

De wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat gemeenten efficiënter en sneller kunnen besluiten over ruimtelijke projecten via toepassing van de coördinatieregeling van artikel 3.30 Wro. Met de coördinatieregeling kunnen voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van samenhangende vergunningen en procedures worden gebundeld. Door het toepassen van de coördinatieregeling op grond van de Wet ruimtelijke ordening wordt de aanvraag omgevingsvergunning en op grond van het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan gezamenlijk voorbereid en bekendgemaakt. Dit heeft tot gevolg dat er één gecombineerde procedure hoeft te worden doorlopen in plaats van verschillende procedures. Daarnaast vindt ook een bundeling van rechtsbescherming plaats, zodat een belanghebbende slechts tegen één besluit rechtsmiddelen hoeft aan te wenden.

Tegen de toepassing van de coördinatieregeling van artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening staan geen mogelijkheden tot bezwaar en beroep open.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact met het Team Omgevingsontwikkeling via telefoonnummer 077 306 66 66.

Panningen, 26 maart 2014

Naar boven