Ontwerpbesluit Wet Bescherming Antarctica, Rijkswaterstaat

De aanvraag

Op 4 november 2013 heeft mevrouw M. Dekker een aanvraag om een vergunning op grond van de Wet bescherming Antarctica ingediend voor het verrichten van handelingen in het Antarctisch gebied.

De handelingen bestaan uit het ondernemen van drie toeristische expedities met zeilschip Anne-Margaretha naar het Antarctisch gebied, in het bijzonder naar het Antarctisch Schiereiland. Tijdens de expedities zullen enkele landingen worden gemaakt, waarbij een Speciaal Beheerd Gebied zal worden bezocht en enkele historische locaties. Per expeditie zullen maximaal 12 passagiers meegaan. De toeristische expedities duren elk 25 dagen, waarvan 16 dagen in het Antarctisch gebied worden doorgebracht. De vergunning is aangevraagd voor de periode 28 december 2014 tot en met 10 maart 2015.

Ontwerpbesluit

De Staatssecretarissen van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu zijn van plan de activiteit onder voorwaarden toe te staan. Zij hebben hiertoe op 24 maart 2014 het ontwerpbesluit voor de vergunning genomen.

Zienswijzen indienen

Eenieder kan zienswijzen indienen tegen het ontwerpbesluit van de vergunning.

Het ontwerpbesluit van de vergunning ligt ter inzage van 24 maart 2014 tot en met 5 mei 2014 op het kantoor van Rijkswaterstaat Zee & Delta, Lange Kleiweg 34 te Rijswijk (ZH). Indien u het ontwerpbesluit wenst in te zien, dan wordt u verzocht contact op te nemen met Suzanne Lubbe om een afspraak hiervoor te maken.

U kunt van 24 maart 2014 tot en met 5 mei 2014 uw zienswijze op het ontwerpbesluit indienen. U kunt uw zienswijze per post versturen naar Rijkswaterstaat Zee & Delta, ter attentie van Suzanne Lubbe, Postbus 5807, 2280 HV Rijswijk. Voor uw mondelinge zienswijze belt u met 06 – 27 02 20 66.

Naar boven