Logo Zuid-Holland
Kennisgeving ontwerp-inpassingsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai RijnlandRoute, Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland stelt een inpassingsplan op voor de aanleg van de RijnlandRoute op het grondgebied van de gemeenten Katwijk, Wassenaar, Oegstgeest, Leiden, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg en Zoeterwoude. Daarvoor zullen tevens hogere grenswaarden wegverkeerslawaai op grond van de Wet geluidhinder worden vastgesteld.

Inhoud plan

Het project RijnlandRoute omvat een wegverbinding tussen Katwijk en de A4 bij Leiden. Met het inpassingsplan zal de RijnlandRoute planologisch mogelijk worden gemaakt. Zowel de weg als de noodzakelijke voorzieningen zoals kunstwerken en andere zaken, worden bestemd. Voor het deel van de RijnlandRoute dat samenvalt met de A4 en A44 zal het Rijk een besluit op grond van de Tracéwet nemen. Hiervoor wordt door het Rijk een separate procedure doorlopen.

Uit onderzoek blijkt dat de geluidsbelasting na aanleg van de RijnlandRoute voor een aantal woningen langs het tracé hoger zal zijn dan de vastgestelde voorkeursgrenswaarde in de Wet geluidhinder. Gedeputeerde Staten zullen voor deze woningen een hogere waarde voor geluidsbelasting vaststellen.

De Crisis- en herstelwet is van toepassing op het project RijnlandRoute.

Ter inzage

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en hoofdstuk 3 van de Algemene wet bestuursrecht maken Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bekend dat het ontwerp-inpassingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai van 28 maart tot en met 8 mei 2014 ter inzage liggen. U kunt de stukken digitaal inzien op de volgende websites:

U kunt de stukken tijdens de regulier openingstijden op papier inzien op de volgende locaties:

  • Gemeentehuis Katwijk, Koningin Julianalaan 3;

  • Gemeentehuis Wassenaar, Johan de Wittstraat 45;

  • Gemeentehuis Oegstgeest, Rhijngeesterstraatweg 13;

  • Stadhuis Leiden, Stadhuisplein 1;

  • Gemeentehuis Voorschoten, balie sector Ruimte, Leidseweg 25;

  • Servicecentrum Leidschendam-Voorburg, Koningin Wilhelminalaan 2 te Leidschendam;

  • Gemeentehuis Zoeterwoude, Noordbuurtseweg 27 te Zoeterwoude-Dorp;

  • Het Loket Informatiediensten van de provincie Zuid-Holland, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag;

Zienswijzen

Een ieder kan gedurende bovengenoemde termijn een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen over het ontwerp-inpassingsplan. Uitsluitend belanghebbenden kunnen hun zienswijze indienen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden. Tot de kring van belanghebbenden worden in ieder geval gerekend de bewoners van de woningen waarvoor een hogere grenswaarde wordt vastgesteld.

Zienswijzen kunnen uitsluitend op de volgende wijze worden ingediend:

  • Met gebruikmaking van het e-formulier “RijnlandRoute” zoals aangegeven op de website van het project www.rijnlandroute.nl .

  • Schriftelijk aan:

    Provincie Zuid-Holland

    Afdeling Ruimte, Wonen en Bodem

    Postbus 90602

    2509 LP Den Haag

    Onder vermelding van “Zienswijze ontwerp-inpassingsplan RijnlandRoute” en/of “Zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarden RijnlandRoute” en dossiernummer DOS-2010-0022528.

  • Mondeling na het maken van een afspraak op 070-4416919.

Inloopavonden

Er is gelegenheid tot het stellen van vragen over het ontwerpinpassingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden tijdens de volgende inloopavonden:

8 april 2014 19: 00 – 21:00 uur in De Terp, Kerkweg 3, Katwijk

9 april 2014 19: 00 – 21:00 uur in Brasserie Cronesteyn, Vlietweg 2, Leiden

10 april 2014 19: 00 – 21:00 uur in Buurtcentrum Stevenshof, Trix Terwindtstraat 4, Leiden

Naar boven