Logo Aalsmeer
Ontwerp bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied Oost’, Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat in de periode van 21 maart 2014 tot en met 1 mei 2014 voor een ieder ter inzage ligt:

het ontwerp bestemmingsplan “Landelijk Gebied Oost” met de daarop betrekking hebbende stukken.

Het plangebied heeft globaal betrekking op het omliggende buitengebied van de woonkern Nieuw-Oosteinde. Het plangebied heeft ook betrekking op de woonlinten van de Aalsmeerderweg, Machineweg, Hornweg en Legmeerdijk. Een aantal delen van de woonlinten is buiten het plangebied gehouden. Het betreft de percelen aan de Aalsmeerderweg met huisnummers 143 t/m 211 (oneven) en 226 t/m 334 (even), alsmede de percelen aan de Machineweg met oneven nummers 49 t/m 193.

Doelstelling

Het beleidsmatige doel van het bestemmingsplan is de bescherming van het plangebied als gemengd (glas)tuinbouwgebied met verspreid liggende bedrijven en bedrijvenlocaties. Daarnaast is het beleid gericht op de bescherming van de linten, waarbij de bestaande functiemenging van wonen en bedrijvigheid waar mogelijk wordt ontvlochten.

Het bestemmingsplan vervangt een aantal sterk verouderde plannen uit de jaren zestig en negentig van de vorige eeuw. De tijd heeft sindsdien niet stil gestaan. Het plangebied heeft zich verder doorontwikkeld, veelal in de richting van meer bedrijvigheid tussen en achter de linten. Het bestemmingsplan beoogt deze bedrijven van een passende planologische regeling te voorzien.

Inzien ontwerp bestemmingsplan

Het digitale bestemmingsplan is met ingang van 21 maart 2014 in ontwerp te raadplegen op:

U kunt er ook voor kiezen om de papieren versie van het ontwerp bestemmingsplan in te zien. Deze versie ligt gedurende bovengenoemde periode bij de balie Burgerzaken op het raadhuis van Aalsmeer aan het Drie Kolommenplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de centrale balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur.

Het plan ligt tevens ter inzage bij de balie Bouwen op het raadhuis aan de Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. U kan zich melden bij de centrale balie. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, en vrijdag 8.30-12.30 uur.

Degene die buiten de genoemde openingstijden inzage wil hebben in het plan, kan daarvoor contact opnemen via het algemene telefoonnummer 0297-387575.

Zienswijzen indienen

Gedurende de genoemde termijn van terinzageligging, van 21 maart 2014 tot en met 1 mei 2014, kan een ieder een zienswijze naar voren brengen over het ontwerp bestemmingsplan. Het indienen van een zienswijze kan naar keuze schriftelijk en/of mondeling.

Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad (postbus 253, 1430 AG, Aalsmeer) onder vermelding van “zienswijze ontwerp bestemmingsplan Landelijk Gebied Oost”.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via het algemene telefoonnummer 0297-387575.

Aalsmeer, 18 maart 2014

Naar boven