Logo Aalsmeer
Voorbereidingsbesluit Aalsmeer Dorp, Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 13 maart 2014 heeft besloten te verklaren dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de gronden globaal gelegen tussen:

  • de Ringvaart;

  • de Burgemeester Kasteleinweg;

  • de Stommeerkade en Kolenhaven, en

  • de watergangen achter de Stationsweg nrs. 2 t/m 40 en tussen Uiterweg nrs. 30 en 32 en de Ringvaart.

Het voorbereidingsbesluit met de daarbij behorende kaart is langs elektronische weg vastgelegd in de bestandenset met planidentificatie NL.IMRO.0358.VBAalsmeerDorp-VA01 en tevens in die vorm vastgesteld. Het besluit is in werking getreden met ingang van 14 maart 2014 voor de duur van één jaar.

Het voorbereidingsbesluit voorziet voor bepaalde bestemmingen tevens in een verbod op het wijzigen van het gebruik van gronden en bouwwerken binnen het plangebied. Dit houdt in, dat op grond van het voorbereidingsbesluit een aanvraag om omgevingsvergunning waarvoor geen weigeringsgrond geldt ingevolge het vigerende bestemmingsplan, dient te worden aangehouden. Van het verbod zijn gebruikswijzigingen met een oppervlakte minder dan 300m2 uitgezonderd. Burgemeester en wethouders hebben de bevoegdheid van het gebruiksverbod ontheffing te verlenen indien de gebruikswijziging niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan.

Het voorbereidingsbesluit is digitaal bekendgemaakt en als pdf-bestand beschikbaar gesteld via www.aalsmeer.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. De papieren versie van het voorbereidingsbesluit ligt samen met de bijbehorende tekening waarop de begrenzing van de gebieden is aangegeven, voor een ieder ter inzage bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1 te Aalsmeer (openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 8:30 en 14.00 en woensdag van 08.30 tot 20.00 uur) en bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het Raadhuis Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen (openingstijden balie: maandag, dinsdag en woensdag tussen 8:30 en 15:30, donderdag tussen 8:30 en 16:30 en vrijdag tussen 8:30 en 12:30).

Wettelijk is bepaald dat tegen het voorbereidingsbesluit geen bezwaar en beroep kan worden ingesteld.

Naar boven