Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project A4 Delft – Schiedam, Rijkswaterstaat

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Milieu kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit A4 Delft – Schiedam is onderstaand ontwerpbesluit genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

In opdracht van Rijkswaterstaat realiseert A4all v.o.f. de A4 Delft – Schiedam. De A4 Delft – Schiedam is een geprojecteerde rijksweg die de verbinding zal vormen tussen de aansluiting A4 Delft-Zuid (Kruithuisweg) en het knooppunt Kethelplein bij Schiedam.

Het ontwerpbesluit Watervergunning (Waterdossier 18746, nummer 1106566/1351655) op grond van de Keur Delfland 2010 en de Waterwet, is op 6 maart 2014 afgegeven door het college van Dijkgraaf en Hoogheemraden van Delfland en heeft betrekking op de dimensionering van de watergangen en de inrichting ervan gelegen op het eco-aquaduct, ter hoogte van de kruising van het A4-tracé met primaire watergangen de Zweth en de Slinksloot in de Hoelierhoekse en Zouteveensepolder.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 21 maart 2014 tot en met 1 mei 2014 ter inzage bij het Hoogheemraadschap van Delfland, Delftechpark 23, 2628 XJ Delft, op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur. Hiervoor dient u telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer 015 – 270 18 88.

Het ontwerpbesluit is tevens beschikbaar via de website van het Hoogheemraadschap van Delfland: www.hhdelfland.nl .

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van 21 maart 2014 tot en met 1 mei 2014 kan eenieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan het Hoogheemraadschap van Delfland, t.a.v. de teamleider Regulering en Planadvisering, Postbus 3061, 2601 DB Delft.

Tevens kunnen gedurende deze termijn door eenieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar gemaakt worden. Degenen die mondeling willen reageren, kunnen dat, na telefonische afspraak, doen bij de heer N. van Veen. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen via nummer 015 – 270 18 88.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

Meer informatie?

Voor nadere informatie met betrekking tot het besluit kunt u zich wenden tot de heer N. van Veen, telefoon 015 – 270 18 88.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het afdelingshoofd BJV Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, A.K. van de Ven

Naar boven