Logo Haaksbergen
Bekendmaking gewijzigde vaststelling ‘Structuurvisie 2030, Haaksbergen: groenste dorp van Twente’, Haaksbergen

De gemeenteraad van Haaksbergen heeft op 5 maart 2014 de ‘Structuurvisie 2030, Haaksbergen: groenste dorp van Twente’ gewijzigd vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied omvat het gehele grondgebied van de gemeente Haaksbergen.

Betreft

De structuurvisie is volgens de Wet ruimtelijke ordening verplicht voor alle gemeenten, en geeft richting aan de ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente. De structuurvisie is voor burgers niet bindend.

De structuurvisie is een toetsingskader voor ruimtelijke ontwikkelingen binnen de gemeente Haaksbergen voor de periode tot 2020 en geeft een doorkijk naar 2030. De visie geeft aan hoe de gemeente omgaat met de thema’s infrastructuur, platteland, economie, wonen en duurzaamheid.

Ambtshalve en naar aanleiding van zienswijzen zijn er wijzigingen aangebracht in de structuurvisie.

De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • de Geukerdijk wordt als een te versterken radiaal opgenomen;

  • het deel van de Veldmaterstraat gelegen tussen de Veldmaterstraat 75a en Veldmaterstraat 172 wordt aangegeven als ‘Voorzieningengebied’;

  • het bedrijventerrein in St. Isidorushoeve krijgt een groene ‘lijst’.

Voor de definitieve tekst en volledige inhoud van de structuurvisie verwijzen wij naar de locaties waar de structuurvisie ter inzage ligt.

Inzage

De gewijzigd vastgestelde structuurvisie, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang 21 maart 2014 tot en met 1 mei 2014 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis.

Het plan met de bijbehorende stukken is tevens in digitale vorm te raadplegen via onze website www.haaksbergen.nl → Bouwen, wonen, milieu en afval → Ruimtelijke plannen → Structuurvisie 2030, Haaksbergen: groenste dorp van Twente. Hier vindt u ook een rechtstreekse link naar www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het identificatienummer van de structuurvisie is NL.IMRO.0158.SV1001-0002.

Geen bezwaar of beroep

De structuurvisie is geen (voor burgers) bindend juridisch document en derhalve kan tegen het besluit tot vaststelling van de structuurvisie, op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht, geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Inwerkingtreding

De structuurvisie treedt in werking op de dag na bekendmaking.

Haaksbergen, 20 maart 2014

burgemeester en wethouders van Haaksbergen, J.C. Gerritsen, burgemeester

M.E. Kragting-de Groot, loco-secretaris

Naar boven