Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 11 maart 2014, kenmerk 328906-117615-Z, houdende wijziging van de Regeling Zorgverzekering ter vaststelling van de bedragen en percentages die van belang zijn voor de inkomensafhankelijke bijdrage over het jaar 2014

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op de artikelen 18g, vierde lid, 42, eerste, tweede en derde lid, 43, derde lid, 45, derde en vierde lid, 47, 50, derde lid, 52, 53 en 69, tweede en derde lid, van de Zorgverzekeringswet;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 6.5.3a van de Regeling Zorgverzekering komt te luiden:

Het College zorgverzekeringen stort over 2014 23 procent van de in het desbetreffende kalenderjaar geïnde bestuursrechtelijke premies, bedoeld in artikel 18d van de Zorgverzekeringswet, in 's Rijks kas.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag volgende op de dag waarop deze in de Staatscourant wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2014.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers.

TOELICHTING

Een deel van de van wanbetalers geïnde bestuursrechtelijke premies dient te worden gebruikt voor de financiering van de inningskosten. Aangezien de inningskosten voor rekening van ’s Rijks kas komen, terwijl zonder nadere maatregelen de geïnde bestuursrechtelijke premies in het Zorgverzekeringsfonds terecht zouden komen, is geregeld dat bij ministeriële regeling wordt bepaald welk deel van de geïnde premies (ter financiering van bovenbedoelde kosten) door het College zorgverzekeringen in ’s Rijks kas worden gestort. De rest komt alsnog toe aan het Zorgverzekeringfonds (zie art. 39, tweede lid, onderdeel g, Zorgverzekeringswet).

Voor het jaar 2014 wordt het gedeelte gesteld op 30/130, dat wil zeggen op 23 procent, van de bestuursrechtelijke premies die in het respectievelijke kalenderjaar daadwerkelijk is binnengekomen.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers.

Naar boven