Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, van 10 maart 2014, kenmerk 331490-117789- MC, houdende aanwijzing van de instantie voor het aanleveren van informatie over de kwaliteit van verleende zorg

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport;

Gelet op artikel 66d, derde lid van de Zorgverzekeringswet;

Besluit:

Artikel 1

Als instantie, bedoeld in artikel 66d, derde lid, van de Zorgverzekeringswet wordt aangewezen het Zorginstituut Nederland, genoemd in artikel 58, eerste lid van die wet.

Artikel 2

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 april 2014.

Artikel 3

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling aanleveren kwaliteitsinformatie Zorginstituut Nederland.

De regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers.

TOELICHTING

Met de inwerkingtreding van de wet die de bevoegdheden van het Kwaliteitsinstituut wettelijk regelt zijn zorgaanbieders verplicht informatie over de kwaliteit van zorg beschikbaar te maken. Het Zorginstituut Nederland krijgt de taak deze informatie te verzamelen, samen te voegen en beschikbaar te maken. Dit doet zij ten behoeve van het recht van de cliënt om een keuze te maken tussen verschillende zorgaanbieders en het kunnen uitoefenen van toezicht door de Inspectie voor de gezondheidszorg.

In het wetsvoorstel is opgenomen dat bij ministeriële regeling de instantie wordt aangewezen waaraan zorgaanbieders deze kwaliteitsinformatie aan moeten leveren. Deze regeling wijst hiervoor het Zorginstituut Nederland als wettelijke instantie aan.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers.

Naar boven