Logo Amsterdam - Centrum
Ontwerpbestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Oostelijke Eilanden’, Amsterdam – Centrum

Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Centrum maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Centrum heeft bij besluit van 4 maart 2014 het ontwerpbestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Oostelijke Eilanden’ vrijgegeven voor terinzagelegging.

Bestemmingsplan

Met deze eerste herziening van het bestemmingsplan Oostelijke Eilanden worden de goot- en de bouwhoogten van de panden in de Nieuwe Oostenburgerstraat 1 en 2 vergroot naar 12,5, respectievelijk 16,6 meter, zodat de herbouw van de panden mogelijk is conform het eerder opgestelde ‘Stedebouwkundig Programma van Eisen Nieuwe Oostenburgerstraat e.o.’ (SpvE). Het SpvE is erop gericht dat de beide koppanden aan de Nieuwe Oostenburgerstraat 1 en 2 weer ontwikkeld worden en schrijft voor dat ‘de goothoogte en dakvorm van de nieuwbouw dienen aan te sluiten bij die van de bestaande bebouwing. Hierbij gelden de bestaande goot- en nokhoogte (van de aangrenzende panden) als maximale bouwhoogtes'.

Op 1 juli 2010 heeft de deelraad van stadsdeel Centrum (gemeente Amsterdam) het bestemmingsplan ‘Oostelijke Eilanden' vastgesteld. In het bestemmingsplan ‘Oostelijke Eilanden’ is een goot- en een bouwhoogte opgenomen van 11, respectievelijk 14 meter. Voor de herbouw van de twee panden, zoals voorgeschreven in het stedenbouwkundige programma van eisen, is daarmee een aanpassing van het bestemminnsplan ‘Oostelijke Eilanden’ nodig.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Oostelijke Eilanden’ met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 21 maart 2014 tot en met 1 mei 2014 op papier ter inzage op het voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk onder ‘contact’ op www.centrum.amsterdam.nl .

Het ontwerpbestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Oostelijke Eilanden’ met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.A1402BPSTD-OW01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam. Per adres: de directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, t.a.v. Stadsdeel Centrum, Directie Omgevingsmanagement, afdeling Realisatie Fysiek, t.a.v. mevr. E. Mulder, postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Mondelinge zienswijzen

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunt u op werkdagen een afspraak maken met de afdeling Realisatie Fysiek van stadsdeel Centrum, telefoonnummer (020) 256 4416. Een telefonische afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzageligging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

Amsterdam, 20 maart 2014

Naar boven