Logo Amsterdam - Centrum
Ontwerpbestemmingsplan Haarlemmerbuurt/Westelijke eilanden en ontwerpbesluit tot vaststelling hogere waarden Wgh, Amsterdam - Centrum

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder wordt het volgende bekend gemaakt:

Het dagelijks bestuur heeft bij besluit van 11 maart 2014 het ontwerpbestemmingsplan Haarlemmerbuurt/Westelijke eilanden en het bijbehorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden, zoals bedoeld in de Wet Geluidhinder vrijgegeven voor terinzagelegging.

Bestemmingsplan

In het gebied liggen de Haarlemmerbuurt, de Planciusbuurt, het Prinseneiland, het Bickerseiland, het Realeneiland en het Westerdokseiland (deel tussen de Westerdoksdijk en het Westerdok). Het bestemmingsplangebied wordt globaal begrensd door de Brouwersgracht in het zuiden, door het Singel en de Westerdoksdijk in het oosten, in het noorden door de Zoutkeetsgracht en in het westen door het Westerkanaal. Behoudens een klein deel van het Singel is het water buiten het plangebied gehouden. Voor het water in stadsdeel Centrum heeft de stadsdeelraad in juni 2013 een apart bestemmingsplan vastgesteld. Ook de spoordijk is niet in het plangebied opgenomen.

Hogere waarden

De voorkeurswaarden voor geluid zoals aangegeven in de Wet geluidhinder worden langs een aantal wegen in het plangebied overschreden. Omdat geluidreducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere geluidwaarden vast te stellen.

Terinzageligging

Het ontwerpbestemmingsplan Haarlemmerbuurt/Westelijke eilanden en het hierbij behorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder, liggen met de daarbij behorende stukken met ingang van 21 maart tot en met 1 mei 2014 op papier ter inzage op het voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk onder ‘contact’ op www.centrum.amsterdam.nl

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl . Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.A1202BPSTD-OW01.

Het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder is digitaal in te zien via www.centrum.amsterdam.nl (via “bekendmakingen” en vervolgens “kennisgevingen bestemmingsplannen”).

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van de terinzageligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden verstuurd naar het volgende adres:

De directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening

t.a.v. Stadsdeel Centrum

Directie Omgevingsmanagement, afdeling Realisatie Fysiek

mevr. I. Klarenbeek

Postbus 2758

1000 CT Amsterdam

Mondelinge zienswijzen

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kunt u op werkdagen een afspraak maken met de afdeling Realisatie Fysiek van stadsdeel Centrum, telefoonnummer (020) 256 4416. Een telefonische afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzage-ligging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

Amsterdam, 20 maart 2014

Naar boven