Logo Amsterdam - Zuid
Ontwerp wijzigingsplan President Kennedyplantsoen, Amsterdam - Zuid

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid maakt bekend, op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, dat het ontwerp wijzigingsplan ‘President Kennedyplantsoen’ is opgesteld.

Plangebied

Het kantoor aan het President Kennedyplantsoen 1-3 ligt in de Rivierenbuurt. Deze buurt ligt in Amsterdam-Zuid. Het plangebied is gelegen in het gebied waar het bestemmingsplan Rivierenbuurt van toepassing is. Het bestemmingsplan Rivierenbuurt is op 30 januari 2013 vastgesteld, met ingang van 4 juni 2013 inwerking getreden en onherroepelijk geworden.

Achtergrond

Dit wijzigingsplan is bedoeld om woningen voor een zelfbouwgroep planologisch mogelijk te maken in het bestaande kantoorgebouw aan het President Kennedyplantsoen 1-3. Het wijzigingsplan kan worden opgesteld door toepassing te geven aan een wijzigingsbevoegdheid in het bestemmingsplan Rivierenbuurt. De huidige kantoorbestemming wordt met de wijzigingsbevoegdheid gewijzigd tot een gemengde bestemming; 'Gemengd – 1 (niet-woonfuncties in woonbuurten)', zoals in de regels van het moederplan Rivierenbuurt in artikel 6 is opgenomen. Ten behoeve van het kunnen realiseren van woningen in de eerste bouwlaag, is een aanduiding 'wonen' ingetekend op de verbeelding. Om het inpandig parkeren in de eerste bouwlaag toe te kunnen staan, is een functieaanduiding 'parkeerterrein' aan het bestemmingsvlak toegekend.

Terinzagelegging

Het ontwerp wijzigingsplan ‘President Kennedyplantsoen’ en de bijbehorende stukken liggen ter inzage met ingang van maandag 24 maart tot en met zondag 4 mei 2014 bij ons informatiecentrum op het stadsdeelkantoor aan de President Kennedylaan 923, geopend op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur. De informatiebalie is op donderdagavond ook tot 20.00 uur geopend.

Het ontwerp wijzigingsplan kan worden ingezien op onze internetsite www.zuid.amsterdam.nl/bestemmingsplannen , onder nummer 88 en is tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl waar het ontwerp wijzigingsplan is te vinden onder het planidentificatienummer NL.IMRO.0363.K1401WPSTD-OW01.

Indienen van zienswijzen

Een ieder kan gedurende de termijn dat het ontwerpbesluit ter inzage ligt een zienswijze indienen. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen aan Stadsdeel Zuid, postbus 74019, 1070 BA Amsterdam, t.a.v. het bestuur o.v.v. ‘Wijzigingsplan President Kennedyplantsoen’.

Voor het maken van een afspraak om een mondelinge zienswijze in te dienen kunt u contact opnemen met het secretariaat van het team Stedelijke Ontwikkeling van Stadsdeel Zuid, telefoonnummer 14 020.

Amsterdam, 20 maart 2014

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid P.P.J. Slettenhaar stadsdeelvoorzitter

Y.N. Jacobs waarnemend stadsdeelsecretaris

Naar boven