Logo Sint Anthonis
Kennisgeving voornemen voorbereiding ontwikkelingsgerichte bestemmingsplannen: ‘Op de Beek en De Sprenkel’, ‘De Wilgen’, ‘Gerardus Majella’, ‘Beeksenhof’ en ‘De Staat’, Sint Anthonis

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening geven wij kennis van ons voornemen om vijf ontwikkelingsgerichte bestemmingsplannen voor te bereiden in de kernen Sint Anthonis, Oploo en Wanroij.

Het bestemmingsplan “Op de Beek en De Sprenkel” omvat een regeling ten behoeve van woningbouwontwikkeling. Het plangebied is gesitueerd tussen de Deken Molmansstraat en de Kleine Beekstraat te Sint Anthonis. Het terrein betreft een voormalige scholenlocatie.

Het bestemmingsplan “De Wilgen” omvat een regeling ten behoeve van woningbouwontwikkeling. Het plangebied is gesitueerd nabij de kruising Hakstraat- Wetstraat te Wanroij. In het verleden was ter plaatse een sporthal aanwezig. Deze is inmiddels gesloopt. Momenteel ligt het terrein braak.

Het bestemmingsplan “Gerardus Majella” omvat een regeling ten behoeve van woningbouwontwikkeling. Het terrein is gesitueerd tussen de Noordstraat en de Kruinstraat te Wanroij. In het plangebied was in het verleden een school gevestigd. Deze is inmiddels gesloopt. Momenteel ligt het terrein braak.

Het bestemmingsplan “Beeksenhof” omvat een regeling ten behoeve van woningbouwontwikkeling. Het plangebied is gesitueerd nabij de Pelmolen en Heiblok te Oploo. Het terrein is momenteel agrarisch in gebruik.

Het bestemmingsplan “De Staat” omvat een regeling ten behoeve van woningbouwontwikkeling. Het plangebied betreft het terrein van een voormalig aannemersbedrijf te Sint Anthonis.

De hierboven genoemde bestemmingsplannen liggen momenteel nog niet als ontwerp ter inzage. Het is op dit moment dan ook nog niet mogelijk hierover zienswijzen in te brengen. Zodra de plannen worden gepubliceerd en ter inzage worden gelegd is het mogelijk zienswijzen tegen de plannen in te brengen.

Wilt u meer weten over de bestemmingsplannen voor de “Op de Beek en De Sprenkel”, “De Wilgen” of “Gerardus Majella”, dan kunt u contact opnemen met mevrouw Breij (06-34188773).

Voor meer informatie over het bestemmingsplan “Beeksenhof” kunt u contact opnemen met mevrouw Oppers-Selten (0485-388838).

Voor vragen over het bestemmingsplan “De Staat” kunt u contact opnemen met de heer Kusters (0485-388850).

Sint Anthonis, maart 2014

Burgemeester en Wethouders,

Naar boven