Logo Leiden
Vaststelling wijzigingsplan Geurcontour RWZI, Leiden

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden maakt bekend dat zij het wijzigingsplan Geurcontour RWZI ongewijzigd hebben vastgesteld. In dit wijzigingsplan wordt de geurcontour van de nabijgelegen rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) verkleind. Hierdoor valt de hoek aan de Gabriel Metzustraat met de bestemming gemengde doeleinden niet meer binnen de geurcontour en is woningbouw op de betreffende locatie mogelijk.

Ter inzage en te koop

Het wijzigingsplan is raadpleegbaar op www.leiden.nl/ruimtelijkeordening . Tevens ligt het plan vanaf 13 maart 2014 tot en met 24 april 2014 ter inzage in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en in het Stadsbouwhuis (Langegracht 72). Openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur, en alleen het stadhuis donderdagavond van 17.00-20.00 uur en zaterdag van 8.30-13.00 uur. Op verzoek is het plan in het Stadsbouwhuis tegen kostprijs te koop.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan naar voren heeft gebracht bij het college van burgemeester en wethouders

  • een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren te brengen.

Het beroep moet worden gericht aan de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking de dag na afloop van de genoemde inzagetermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de inzagetermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Informatie

Nadere informatie kunt u inwinnen in het Stadsbouwhuis (Bouwen en Wonen), Langegracht 72, tel. 14 071 of via www.leiden.nl/contact .

Naar boven