Logo Hoogezand-SappemeerGEWIJZIGDE VASTSTELLING BESTEMMINGSPLAN SPITSBERGEN 1, SAPPEMEER

Op 3 maart 2014 stelde de gemeenteraad het bestemmingsplan Spitsbergen 1 met digitale code NL. IMRO.0018. BP109Spits-30va gewijzigd vast.

Plangebied

Het bestemmingsplan betreft het perceel Spitsbergen 1 te Sappemeer.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan heeft als doel de agrarische bestemming van het perceel om te zetten in een woonbestemming.

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan is het bestemmingsplan aangescherpt ten behoeve van de bescherming van de karakteristieke verschijningsvorm van de boerderij. Concreet gaat het om de volgende wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

* Op de verbeelding:

∘Op de verbeelding wordt in het bouwvlak de maximaal toegestane goothoogte, maximale bouwhoogte en maximale dakhelling aangegeven.

* In de regels:

  • In artikel 3.2.1. onder f. wordt de zinsnede”behoudens geringe uitwendige aanpassingen” geschrapt;

  • a an artikel 3.2.1. wordt onder g. toegevoegd “t er plaatse van de aanduiding 'maximale goot, bouwhoogte en dakhelling' mag respectievelijk de goothoogte, de bouwhoogte en de dakhelling niet hoger zijn dan is aangegeven” ;

  • a an artikel 3.2.1. wordt onder h. toegevoegd ”d e nokrichting van het hoofdgebouw dient haaks ten op zichte van de openbare weg te staan ;

  • toegevoegd wordt onder artikel 3.6 een sloopvergunningstelsel. Op basis hiervan kan sloop, mocht dit aan de orde komen, alleen plaatsvinden na het aanvragen, een beoordeling op diverse cultuurhistorische aspecten en het vergunnen van een sloopvergunning.

Beroep

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met raadsbesluit is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Zoek op digitale code: NL. IMRO.0018. BP109Spits-30va.

Een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest bij de raad een zienswijze in te dienen, evenals een ieder voor zover het gaat om de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan, kan in de periode van 13 maart 2014 tot en met 23 april 2014 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit over vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Als binnen die termijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan treedt het plan niet eerder in werking dan op dat verzoek is beslist.

Hoogezand, 12 maart 2014.

Naar boven