Logo Olst-WijheOpheffen eenrichtingsverkeer Fortmond

13.028736

J.B. van der Kolk

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Dat Dienst Landelijk Gebied in kader van ruimte voor de rivier de nevengeul over het deel De Enk liggend in het gebied Fortmond zal doortrekken in zuidelijke richting. Ten behoeve van deze voorziening en de noodzakelijke bereikbaarheid van de woningen, bedrijven en recreatie op Fortmond het noodzakelijk is het eenrichtingsregime op te heffen. Het noordelijke deel van de Fortmonderweg wordt aangewezen als een onverplicht fietspad dit inclusief de nieuw aan te leggen fietsvoetgangersbrug over de nevengeul.

Overwegingen;

Dat in kader van ruimte voor de rivier een doorverlenging van de nevengeul noodzakelijk is;

Dat woningen, bedrijven en recreatieve voorzieningen bereikbaar moeten blijven;

Gemotoriseerd verkeer niet gewenst is op het recreatieve fietspad;

Er geen alternatieve tracé voor handen is;

Het gebied zich kenmerkt door de hoge natuurwaarden;Het bestemmingsplan inmiddels is aangepast voor aanleg van de nevengeul;

Dat overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer overleg heeft plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district IJsselland, die hierover een positief advies heeft uitgebracht;

Dat  verkeerscommissie een positief advies heeft uitgebracht;

Dat het wegvak in beheer is van de gemeente Olst-Wijhe.

BESLUIT

Tot opheffen van het eenrichtingsverkeer op Fortmond in de gemeente Olst-Wijhe en aanwijs van het deel tussen de Barloseweg en perceelnummer Fortmonderweg 59 als onverplicht fietspad. (inclusief de fietsvoetgangersbrug) Dit wegvak te voorzien van de verkeersborden RVV G13 en G14. Zie ook bij dit besluit behorende schets van DLG met nummer OLST-TEK-BP-001.

Wijhe, maart 2014

Namens deze, Wethouder C.M.A. van den Berg

Mededelingen

De bekendmaking ligt tot en met 30 april 2014 ter inzage bij ons klantcontactcentrum op de locaties in Wijhe (Raadhuisplein 1) en Olst (Holstohus, Jan Schamhartstraat 5b). Belanghebbenden kunnen tot en met 30 april 2014 een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Bent u het niet eens met dit besluit?

Belt u ons dan eerst. Wij nemen dan samen met u het besluit door en kunnen zo nodig een fout herstellen.

Naar boven