Logo Alblasserdam
Bekendmaking ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Haven Zuid - eerste herziening, Alblasserdam

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 4 maart 2014 het bestemmingsplan “Haven Zuid – eerste herziening” ongewijzigd heeft vastgesteld. Op 28 februari 2014 is de anterieure overeenkomst ondertekend als bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening. Een zakelijke beschrijving van deze overeenkomst gaat samen met het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage.

Het plangebied in bestemmingsplan omvat het bedrijfsterrein van jachtbouwer Oceanco. Het gebied in de Noord is niet langer in beeld voor de realisering van een aanlegsteiger, daarom worden de bestaande bestemmingen die hier mee te maken hadden gewijzigd in een bedrijfsbestemming. Daarnaast wordt er een aantal onderdelen toegevoegd, zoals het vergroten van het bouwvlak van de tweede loods in zuidelijke richting ten behoeve van werkplaatsen, het intekenen van opstelplaatsen voor containers en het intekenen van diverse bouwvlakken van reeds vergunde bouwwerken.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst liggen 6 weken, van 14 maart 2014 t/m 24 april 2014, voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis. De stukken zijn ook digitaal in te zien en te downloaden op www.alblasserdam.nl (zoekterm Bestemmingsplannen) en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.0482.bphz01havenz064-vg01)

U kunt de stukken inzien op het gemeentehuis op maandag t/m vrijdag van 9.00 uur – 12.00 uur en woensdag van 9.00 uur tot 15.00 uur (doorlopend). Indien u niet in de gelegenheid bent tijdens deze tijden de stukken in te zien, kan na telefonische afspraak een ander tijdstip worden bepaald.

Gedurende genoemde termijn van 6 weken kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet gedaan hebben, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Het vaststellingsbesluit treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Alblasserdam, 12 maart 2014

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam

Naar boven