Tracébesluit A28 Zwolle – Meppel, Rijkswaterstaat

KENNISGEVING

Krachtens artikel 20 van de Tracéwet bevordert de minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om de vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit.

In het kader van deze coördinatie maakt de minister van Infrastructuur en Milieu bekend dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is er genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit A28 Zwolle – Meppel en in verband met de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 7 augustus 2013 is het volgende ontwerpbesluit genomen. Dit is overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4 Tracéwet jo. afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht:

  • ontwerpbesluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwolle tot verlening van een bouwvergunning voor het plaatsen van drie geluidsschermen (nummer 1, 2 en 3) aan de A28 (ter hoogte van de IJsselbrug).

Crisis- en herstelwet

De aanvraag valt op grond van artikel 1.1, eerste lid, onder a, juncto Bijlage I, categorie 5.1 (de aanleg of wijziging van hoofdwegen als bedoeld in artikel 8 van de Tracéwet), van de Crisis- en herstelwet, onder de werking van de Crisis- en herstelwet. Gelet hierop is op dit besluit afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit ligt met ingang van 13 maart 2014 tot en met 23 april 2014 gedurende de reguliere openingstijden ter inzage op de volgende locaties:

  • het stadskantoor van de gemeente Zwolle, Lübeckplein 2 te Zwolle;

  • het stadhuis van de gemeente Hattem, Markt 1 te Hattem.

Wilt u buiten de reguliere openingstijden en buiten de bovengenoemde periode de stukken inzien, dan kunt u hiervoor telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 14 038.

Hoe kunnen zienswijzen worden ingediend?

Van 13 maart 2014 tot en met 23 april 2014 kan eenieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk gemotiveerde zienswijzen inbrengen. Degene die schriftelijk zienswijzen inbrengt, kan verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Het verzoek daartoe dient schriftelijk tegelijkertijd met de zienswijzen bij het betreffende bestuursorgaan te worden ingediend.

Zienswijzen tegen het ontwerpbesluit kunnen worden ingebracht bij de gemeente Zwolle, sectie Vergunningen, Postbus 10007, 8000 GA Zwolle.

Binnen de genoemde termijn kan ook worden verzocht tot het mondeling inbrengen van zienswijzen tegen het bovengenoemde ontwerpbesluit, via telefoonnummer 14 038.

Meer informatie?

Voor nadere informatie over het ontwerpbesluit kunt u zich wenden tot de heer E.A.J. Nijboer van de sectie Vergunningen van de gemeente Zwolle, op maandag, woensdag en vrijdag bereikbaar via telefoonnummer 14 038.

Utrecht, 7 maart 2014.

De minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het afdelingshoofd BJV Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, A.K. van de Ven

Naar boven