Logo Hollands KroonNieuw voorbereidingsbesluit bedrijventerreinen Agriport A7

Besluit genomen door: de gemeenteraad van Hollands Kroon in de vergadering van 4 maart 2014.

Grondslag: op grond van artikel 3.7 Wet ruimtelijke ordening.

Onderwerp: voorbereidingsbesluit bedrijventerreinen Agriport A7.

Plangebied: bedrijventerreinen van Agriport A7 in Middenmeer.

Doel plan: er wordt een bestemmingsplan voorbereid voor de bedrijventerreinen van Agriport A7. Dit wordt onder andere gedaan om Agriport A7 van een actuele planologische regeling te voorzien. In de oude bestemmingsplannen zat een hiaat waardoor een aantal bedrijven, die niet voldeden aan de definitie van ‘Bedrijven voor agribusiness en logistiek’ of de definitie van ‘Kennisintensief-innovatief bedrijf ten behoeve van glastuinbouw’, zich op de bedrijventerreinen konden vestigen. Vooruitlopend op de discussie over welke bedrijven zich op Agriport A7 kunnen vestigen, wordt de planologische mogelijkheid tot vestiging van bedrijven, die niet aan de bovengenoemde definities voldoen, bevroren.

Ter inzage

U kunt het voorbereidingsbesluit met de bijbehorende verbeelding, waarop de exacte begrenzing staat aangegeven, vanaf 7 maart 2014 inzien tijdens openingstijden in het gemeentekantoor in MFA De Ontmoeting, De Verwachting 1, 1761 VM in Anna Paulowna. Wilt u meer informatie? Maak dan een afspraak via tel. (088) 321 5000.

Het voorbereidingsbesluit is als volgt digitaal raadpleegbaar en beschikbaar:

• Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder: http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1911.VBAgriportA702-va01

• De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via:http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/NL.IMRO.1911.VBAgriportA702-va01

In werking

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking met ingang van 7 maart 2014 en geldt voor een periode van één jaar.

Het oude voorbereidingsbesluit als vervat in het GML bestand: NL.IMRO.1911VBAgriportA701 wordt ingetrokken met ingang van 7 maart 2014 (de dag na bekendmaking van het nieuwe voorbereidingsbesluit).

Geen bezwaar of beroep

Tegen het besluit om een voorbereidingsbesluit te nemen staan geen bezwaar- en beroepsmogelijkheden open.

Naar boven