Logo Nuenen, Gerwen en Nederwetten
Bekendmaking intrekking reactieve aanwijzing inzake bestemmingsplan ‘Buitengebied, 2e herziening’, Nuenen, Gerwen en Nederwetten

De gemeenteraad van Nuenen c.a. heeft in zijn vergadering van 27 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Buitengebied, 2e herziening’ gewijzigd vastgesteld. Op 30 juli 2013 hebben gedeputeerde staten van Noord-Brabant een reactieve aanwijzing gegeven voor een deel van het plangebied van dit bestemmingsplan. Deze reactieve aanwijzing had betrekking op de woonbestemming op de locatie Soeterbeek 3 te Nuenen.

Intrekking reactieve aanwijzing

Op 25 februari 2014 hebben gedeputeerde staten van Noord-Brabant besloten deze reactieve aanwijzing in te trekken. Vanuit een oogpunt van provinciale belangen bestaat bij gedeputeerde staten geen bezwaar meer tegen de inwerkingtreding van het bestemmingsplan voor wat betreft de woonbestemming op het adres Soeterbeek 3 te Nuenen en de daarbij behorende planregels voor de specifieke bouwaanduiding – 1.

Inmiddels wordt immers voldaan aan de gestelde eisen vanuit de regeling ‘Ruimte-voor-ruimte’.

Deze intrekking heeft tot gevolg dat de woonbestemming ter plaatse van Soeterbeek 3 weer deel gaat uitmaken van het bestemmingsplan ‘Buitengebied, 2e herziening’, zoals door de gemeenteraad van Nuenen c.a. op 27 juni 2013 is vastgesteld.

Tegelijk met dit besluit hebben gedeputeerde staten van Noord-Brabant ook de in digitale vorm vastgestelde en beschikbaar gestelde aanwijzing ingetrokken en het intrekkingsbesluit langs elektronische weg beschikbaar gesteld onder plan-id: NL.IMRO.9930.intrekra0820bgNuen-va01.

Terinzagelegging

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nuenen c.a. maken bekend dat het besluit tot intrekking van de reactieve aanwijzing van gedeputeerde staten van Noord-Brabant en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied, 2e herziening’, evenals de daarbij behorende stukken, met ingang van vrijdag 14 maart 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage liggen op het gemeentehuis, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen.

De stukken zijn eveneens via www.ruimtelijkeplannen.nl digitaal in te zien.

Het bestemmingsplan kan rechtstreeks worden geraadpleegd via de volgende link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0820.BPBG2eHerziening-D001.

Beroep

Tegen het onderdeel van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan dat door de intrekking van het aanwijzingsbesluit door gedeputeerde staten van Noord-Brabant alsnog deel uitmaakt van het bestemmingsplan (locatie Soeterbeek 3), kan met ingang van vrijdag 14 maart 2014 gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • belanghebbenden die een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden die bezwaar hebben ingediend tegen wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kan degene die beroep heeft ingesteld gedurende de beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Het besluit van de gemeenteraad treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Nuenen, 13 maart 2014.

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven