Logo Groningen
Mededeling inspraak reikwijdte en detailniveau m.e.r.-procedure GREEN+ van Heveskes Energy BV, Groningen

KENNISGEVING

Heveskes Energy B.V. heeft op 5 februari 2014 bij Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen een schriftelijke mededeling ingediend voor het GREEN+ project. Het GREEN+ project betreft het voornemen een inrichting op te richten voor synthesegas en waterstofgas bewerking en productie, inclusief bijbehorende voorzieningen op de locatie Kloosterlaan in Farmsum, gemeente Delfzijl.

Procedure

Met de mededeling is de uitgebreide m.e.r.-procedure gestart. Het MER wordt opgesteld ten behoeve van de aan te vragen omgevingsvergunning en de watervergunning. Het bevoegd gezag voor de omgevingsvergunning is Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen, voor de mogelijk noodzakelijke vergunning ingevolge de Waterwet is Rijkswaterstaat Noord Nederland het bevoegd gezag. Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen treden in de m.e.r.-procedure op als coördinerend bevoegd gezag.

In de mededeling is een omschrijving gegeven van het voornemen met een globale aanduiding van de aard en de gevolgen voor het milieu. Voordat het MER kan worden opgesteld dienen de bevoegde gezagen advies te geven over de reikwijdte en het detailniveau van het MER. Ten behoeve van dit advies is het mogelijk zienswijzen in te dienen.

Terinzagelegging

De Mededeling ligt van 13 maart tot en met 24 april 2014 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage:

  • a. in het provinciehuis te Groningen. Hiervoor dient u zich te melden bij de balie, ingang Sint Jansstraat 4 te Groningen;

  • b. in het gemeentehuis van de gemeente Delfzijl, J. van den Kornputplein 10 waar u zich kunt melden bij de balie van het Klant Contact Centrum

De Mededeling is ook te vinden op de website van de provincie Groningen.

Inspraak

Een ieder kan tot en met 24 april 2014 schriftelijke zienswijzen met betrekking tot de reikwijdte en het detailniveau voor het MER indienen bij Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen, p/a Omgeving en Milieu, Postbus 610, 9700 AP te Groningen. Op verzoek kan dit ook mondeling. Daarvoor dient u een afspraak te maken via een van de onderstaande telefoonnummers. Wettelijke adviseurs kunnen eveneens tot en met 24 april a.s. hun advies voor de reikwijdte en het detailniveau geven. We hebben er voor gekozen om ook aan de Commissie voor de m.e.r advies te vragen in deze fase van de m.e.r.-procedure.

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:

  • de provincie Groningen: mevr. W.H. Degenhart Drenth, m.e.r.-coördinator, tel: 050-3164712

  • de Omgevingsdienst Groningen, dhr. L. Slangen, projectleider, tel: 0598-788058

Naar boven