Logo Tilburg
Vastgesteld bestemmingsplan Stappegoor 2013 en verleende omgevingsvergunning, Tilburg

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 2 december 2013 het bestemmingsplan Stappegoor 2013 (gewijzigd) heeft vastgesteld en dat het plan, met bijbehorend besluit, van 20 januari tot en met 3 maart 2014 ter inzage ligt.

Het identificatienummer van dit plan is NL.IMRO.0855.BSP2011038-c001.

Het plangebied omvat het gebied gelegen tussen de A58, de Goirleseweg, de Ringbaan Zuid en de Tatraweg/Abcovenseweg. In verband met milieuaspecten zijn een strook grond ten oosten van de Tatraweg en een strook grond ten westen van de Goirleseweg in het plan opgenomen.

Het bestemmingsplan is gericht op het mogelijk maken van het nieuwe plan voor Stappegoor, dat twee woongebieden en de mogelijkheid voor een XL supermarkt omvat. De twee woongebieden betreffen een woongebied voor circa 410 woningen achter de woningen aan de Goirleseweg en een woongebied voor circa 190 woningen op het terrein van de voetbalvereniging Ons Vios/de gemeentewerf.

De XL supermarkt is geprojecteerd ten noorden van het Olympiaplein. Voor de rest van het plangebied zijn op basis van de geldende bestemmingen en het bestaande gebruik bestemmingen toegekend.

Hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Voor een deel van de woningen in het plangebied zijn hogere grenswaarden als bedoeld in de Wet geluidhinder verleend vanwege de overschrijding van de voorkeursgrenswaarde m.b.t. wegverkeer. De besluiten dienaangaande liggen gedurende de hierna genoemde termijn eveneens ter inzage.

Coördinatieregeling

Tegelijkertijd met de opstelling van het ontwerpbestemmingsplan, heeft de gemeente de procedure voor het verlenen van een omgevingsvergunning voor de XL supermarkt gestart. De initiatiefnemer heeft een omgevingsvergunning aangevraagd om een XL supermarkt te kunnen bouwen. De omgevingsvergunning is verleend. Het tegelijkertijd doorlopen van deze procedures valt onder de Coördinatieregeling van de gemeente Tilburg. Deze is gebaseerd op de Wet ruimtelijke ordening. Op 6 januari 2014 is de omgevingsvergunning verleend. Het bestemmingsplan, de verleende omgevingsvergunning en de verleende hogere waarden liggen gelijktijdig ter inzage.

Terinzagelegging

Het raadsbesluit en het plan met bijlagen en de besluiten hogere grenswaarden zijn gedurende de genoemde termijn te bekijken en/of te downloaden op http://www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen en http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0855.BSP2011038-c001.

De verleende omgevingsvergunning is gedurende de genoemde periode te bekijken en/of te downloaden op http://www.tilburg.nl/inwoners/vergunningen/omgevingsvergunning/omgevingsvergunningen-ter-inzage/ .

Tevens ligt een papieren versie van de stukken ter inzage in de Stadswinkel, Stadhuisplein 128 (ingang naast het Paleis), geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op dinsdag en donderdag van 8.00 tot 20.00 uur. Hebt u vragen over het plan, maak dan een afspraak via www.tilburg.nl of bel 14 013.

Beroepsmogelijkheid

Tegen het vastgestelde plan staat, gedurende de termijn van terinzagelegging, rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep tegen het plan kan worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze ten aanzien van het desbetreffende ontwerpplan kenbaar hebben gemaakt, en daarnaast ook door belanghebbenden, die dit hebben nagelaten, voor zover het beroep zich richt tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van het plan. U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Op dit plan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de beroepsgronden in het beroepschrift moet worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Een vastgesteld plan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde plan niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde plan (adres idem). Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Ook tegen de besluiten inzake hogere grenswaarden, als bedoeld in de Wet geluidhinder, en tegen de verleende omgevingsvergunning kan door belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt, en daarnaast ook door belanghebbenden, die dit hebben nagelaten, voor zover het beroep zich richt tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van de besluiten, gedurende bovengenoemde termijn beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook met betrekking tot deze besluiten kan een voorlopige voorziening worden gevraagd.

Tilburg, 17 januari 2014

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg, G.G.H.M. Haanen de gemeentesecretaris

P.G.A. Noordanus de burgemeester

Naar boven