Logo Nuenen, Gerwen en Nederwetten
Bestemmingsplan ‘Luistruik fase 2A’ gewijzigd vastgesteld en vaststellen besluit Hogere waarde, Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a. maken bekend dat de gemeenteraad op 13 februari 2014 het bestemmingsplan ‘Luistruik fase 2A’ gewijzigd heeft vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het bestemmingsplan ‘Luistruik fase 2A’ betreft het gebied in de noordoosthoek van het oude sportpark De Luistruik. In dit gebied wordt beoogd om maximaal 50 grondgebonden woningen te realiseren.

Wijzigingen

Bij de vaststelling zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

  • Verbeelding voor wat betreft de begrenzing van de bestemming “Verkeer – verblijfsgebied” teneinde de omvang van de als zodanig bestemde strook beperkt te laten blijven tot hetgeen noodzakelijk is voor de ontsluitingsweg en bijbehorende parkeervakken;

  • Verbeelding en regels (artikel 3 “Groen”) in verband met de toevoeging van de aanduiding 'ontsluiting' voor 1 ontsluitingsweg;

  • Verbeelding voor wat betreft de begrenzing van het bestemmingsplan teneinde vijf voor de realisering van het plan noodzakelijke parkeerplaatsen ten noorden van het oude hoofdveld binnen de plangrens te situeren.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is op 27 februari 2014 verzonden naar de provincie Noord-Brabant. De provincie heeft op 19 februari 2014 aangegeven geen reden te hebben een reactie op het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan te geven. Het vaststellingsbesluit van het gewijzigd bestemmingsplan kan daarom in afwijking van het bepaalde in artikel 3.8 lid 4 Wro, vervroegd worden gepubliceerd.

Inzage

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 7 maart 2014 gedurende zes weken (tijdens kantooruren of op afspraak) op de gemeentesecretarie, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen, bij de balie Wonen en Openbare Ruimte, voor eenieder ter inzage.

Tevens is het plan in te zien via de landelijke internetsite www.ruimtelijkeplannen.nl en kan rechtstreeks worden geraadpleegd via de volgende link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0820.BPNuenLuistruik2A-D001

Beroep

Tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan kan binnen de termijn van ter inzage leggen beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20091, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, dan wel door;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te hebben gemaakt;

  • belanghebbenden voor zover het betreft de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

Voor de behandeling van een beroep is griffierecht verschuldigd.

Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt niet in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Een beroep schorst niet de werking van het plan. Daarvoor moet naast het beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres.

Crisis en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Luistruik fase 2A’ is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing (artikel 1.1. Chw in samenhang met artikel 3.1, bijlage I Chw). Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen. Tevens kunnen de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Besluit Hogere waarden

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a. maken bekend dat zij op 11 februari 2014 tevens een definitief besluit hebben genomen ten aanzien van hogere waarden voor een aantal woningen gelegen in het bestemmingsplan “Luistruik fase 2a”.

Het definitieve besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp van het besluit.

Inzage

Het ontwerpbesluit heeft vanaf 1 november 2013 gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Tegen het ontwerp van het besluit zijn geen zienswijzen ingediend.

Het definitieve besluit wordt, gelijktijdig met het gewijzigde bestemmingsplan “Luistruik fase 2A”, voor een ieder ter inzage gelegd met ingang van 7 maart 2014 gedurende 6 weken (tijdens kantooruren of op afspraak) op de gemeentesecretarie, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen, bij de balie Wonen en Openbare Ruimte.

Tevens is het definitieve besluit in te zien op de website van de gemeente Nuenen, www.nuenen.nl

Beroep

Tegen het definitieve Besluit van de Hogere waarden kan binnen de termijn van ter inzage legging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20091, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerp van het Besluit Hogere waarden kenbaar hebben gemaakt, dan wel door;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op het ontwerp van het Besluit kenbaar te hebben gemaakt;

Voor de behandeling van een beroep is griffierecht verschuldigd.

Het besluit tot vaststelling van de Hogere waarden treedt niet in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Een beroep schorst niet de werking van het besluit. Daarvoor moet naast het beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres.

Nuenen, 6 maart 2014.

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven