Logo Naarden
Ontwerpbesluit Zwarteweg 6–8, Naarden

BEKENDMAKING WET GELUIDHINDER

Burgemeester en wethouders van Naarden maken (gelet op artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 110c van de Wet geluidhinder) het volgende bekend:

Er loopt een procedure voor het in ontwerp vaststellen van bestemmingsplan Zwarteweg 6 – 8. Met het ontwerp bestemmingsplan wordt voorzien in wijziging van het gebruik van het pand aan de Zwarteweg 6 – 8 van kantoor naar wonen (transformatie).

Het gaat in totaal om maximaal 34 woningen. In de plint bestaat de mogelijkheid voor zowel woningen als kantoren. Ook wordt een extra bouwlaag mogelijk gemaakt voor beide vleugels. De locatie ligt in de wettelijke geluidszone van het spoor. Daarom is onderzocht wat de toekomstige geluidsbelasting op de gevels zal zijn vanwege het spoor.

Ten gevolge van het spoor zal een groot deel van de te projecteren woningen een hogere geluidsbelasting ondervinden dan de voorkeursgrenswaarde. Burgemeester en wethouders hebben overeenkomstig artikel 4.10 Besluit geluidhinder en artikel 110a Wet geluidhinder besloten in ontwerp voor deze woningen hogere waarden vast te stellen.

Ook zullen een aantal woningen een hogere geluidbelasting ondervinden dan de maximale ontheffingswaarde. Daar waar de maximale ontheffingswaarde vanwege het spoor wordt overschreden zal worden voorzien in dove gevels zoals gedefinieerd in artikel 1b lid 4 van de Wet geluidhinder.

Stukken ter inzage

Het ontwerpbesluit en andere ter zake zijnde stukken liggen vanaf 6 maart 2014 gedurende 6 weken gezamenlijk met het ontwerp bestemmingsplan ter inzage. U kunt de stukken inzien in het stadskantoor van de gemeente Naarden, Raadhuisstraat 2.

Desgewenst kan een mondelinge toelichting worden gegeven op het ontwerpbesluit. U kunt hiervoor een afspraak maken met dhr. P. Schrijver, te bereiken op telefoonnummer 035-6957952 (afwezig op vrijdag).

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende de ter inzage legging gemotiveerde zienswijzen schriftelijk bij ons college inbrengen. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Naarden, Postbus 5000, 1410 AA Naarden. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, dhr. P. Schrijver, te bereiken op telefoonnummer 035-6957952 (afwezig op vrijdag).

Beroep

Tenslotte is het van belang te weten dat alléén degenen die zienswijzen hebben ingebracht zoals hierboven beschreven en belanghebbend zijn, te zijner tijd naar aanleiding van het definitieve besluit tot het verlenen van de hogere waarden beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven