Logo Hoogeveen
Verleende omgevingsvergunning (uitgebreide voorbereidingsprocedure), Hunze 1 t/m 45 (oneven), en 2 t/m 32 (even), Hoogeveen

Burgemeester en wethouders van gemeente Hoogeveen maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een vergunning hebben verleend voor:

  • Hunze 1 t/m 45 (oneven), en 2 t/m 32 (even) te Hoogeveen, kadastraal bekend sectie P nummers 1994, 1995 en 4478 (artikelen 2.1 lid 1 onder a en c van de Wabo)

Inzage

De stukken liggen van 6 maart 2014 tot en met 16 april 2014 ter inzage bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. U kunt de stukken ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0118.2013PB8007002.

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend kunnen beroep instellen bij de Rechtbank Noord-Nederland te Assen. Indien onverwijlde spoed dit vereist, bestaat de mogelijkheid om daarnaast een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland te Assen. Op de voorbereiding van dit besluit is de uitgebreide voorbereidingsprocedure, als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, van toepassing.

Besluit hogere grenswaarden

Aan de Schutlandenweg te Hoogeveen (voormalige DNB-locatie) wordt een aantal woningen gerealiseerd. De geluidbelasting als gevolg van het wegverkeerslawaai voldoet niet aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB voor de woningen in het westelijk deel van het plangebied. Als gevolg hiervan heeft het college van B&W hogere grenswaarden van maximaal 51 dB vastgesteld voor wegverkeerslawaai op de gevels van de nieuwbouw, overeenkomstig de Wet geluidhinder.

Er zijn ten opzichte van het ontwerpbesluit geen zienswijzen ingebracht. Het besluit hogere grenswaarden is ongewijzigd vastgesteld.

Terinzagelegging

Het besluit hogere grenswaarden met bijbehorende stukken ligt ter inzage van 6 maart 2014 tot en met 16 april 2014 in het Compagnieshuis bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen.

Tijdens deze termijn staat beroep open voor:

  • a. degenen die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp van dit besluit;

  • b. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Het beroepschrift moet in tweevoud worden gezonden aan de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. De beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht tenzij beroep is ingesteld en met toepassing van artikel 8.81 van de Algemene Wet Bestuursrecht een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is gedaan; de vergunning wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Het verzoek tot voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de Gemeente Hoogeveen via telefoonnummer 14 0528.

Naar boven