Logo Midden-Drenthe
Aanmeldingsnotitie MER-beoordeling voor Landbouwbedrijf Boer aan Schoonloërweg 23 in Elp, Midden-Drenthe

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 5 van de Wet milieubeheer het volgende bekend:

Op 4 februari 2014 heeft het onderstaande bedrijf een aanmeldingsnotitie MER-beoordeling krachtens de Wet milieubeheer ingediend:

  • Landbouwbedrijf Boer, gelegen aan de Schoonloërweg 23 in Elp in de gemeente Midden-Drenthe, voor een melkveehouderijbedrijf aan de Schoonloërweg 23 in Elp.

Het voornemen van Landbouwbedrijf Boer is om ten behoeve van capaciteitsuitbreiding het melkveehouderijbedrijf uit te breiden met een nieuwe ligboxenstal.

Dit voornemen van Landbouwbedrijf Boer is onderworpen aan een milieu-effectrapportage beoordelingsplicht door het bevoegd gezag ingevolge het Besluit milieu-effectrapportage 1994 (gewijzigd 1999 en 2006) jo. artikel 7.2 van de Wet milieubeheer.

Het college van burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe heeft op 19 februari 2014 besloten dat door Landbouwbedrijf Boer geen milieu-effectrapportage hoeft te worden opge-steld, voordat door hen een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een omgevingsvergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor de voorgenomen activiteit.

Volgens het college van burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe leidt de voorge-nomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot be-langrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Inzage

De aanmeldingsnotitie MER-beoordeling, het besluit en de relevante stukken liggen vanaf

6 maart tot 17 april 2014 ter inzage.

De stukken zijn in te zien op www.middendrenthe.nl/ bekendmakingen

U kunt de stukken, na telefonische afspraak, ook inzien op het gemeentehuis in Beilen.

De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een milieuvergunning. Conform artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

Naar boven