Logo Arnhem Gemeente Arnhem BESLUIT koningsdag en -nacht 2014

Zaaknummer: 2014-02-01374

Op koningsnacht en koningsdag vinden in en rond de binnenstad van Arnhem veel activiteiten plaats. Zo ook in het zuidelijk deel van de binnenstad rond de Rijnkade/Weerdjesstraat. De activiteiten trekken zoveel bezoekers -voetgangers - aan dat het niet verantwoord is om daar voertuigen toe te laten. We vinden het daarom noodzakelijk om op 25, 26 en 27 april 2014 in het zuidelijk deel van de binnenstad een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen te treffen. Om het verkeer te begeleiden worden op een aantal cruciale punten verkeersregelaars ingezet.

De in onderstaand verkeersbesluit genoemde verkeersmaatregel strekt tot de volgende in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994 (WvW 1994) genoemde belangen:

  • -het verzekeren van de veiligheid op de weg,

  • -het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan,

  • -het voorkomen of beperken van de door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade, alsmede de gevolgen voor het milieu.

Wij zijn van mening dat in dit geval geen van de andere belangen uit artikel 2 van de WvW 1994 in het geding zijn.

De genoemde wegen zijn in beheer bij de gemeente Arnhem.

Er heeft overleg plaatsgevonden met de regiopolitie Gelderland-Midden.

Op grond van het voorgaande komen wij tot het volgende besluit.

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ARNHEM;

gelet op:

  • artikel 18, eerste lid, onderdeel d van de WvW 1994,

  • het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990),

  • het bepaalde in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer

  • het bepaalde in de artikel 15 van de WvW 1994;

mede gelet op:

  • het Algemeen mandaat- en volmachtbesluit gemeente Arnhem 2013,

  • het Ondermandaatbesluit cluster Openbare Ruimte;

b e s l u i t e n:

  • 1.van 25 april 2014 18.00 uur tot 26 april 2014 01.00 uur en van 26 april 2014 12.00 uur tot 27 april 2014 01.00 uur, of zoveel korter als mogelijk of eerder of langer als noodzakelijk zal blijken:

door het plaatsen van borden overeenkomstig model C1 van bijlage 1 van het RVV 1990:

    • a.Ariën Verhoefstraat, Eusebiusplein, Kleine Oord, Markt, Nieuwstraat, Oranjewachtstraat tussen Eusebiusplein en Eusebiusbinnensingel, Nieuwe Kade tussen Kadestraat en Badhuisstraat, Paradijs, Rodenburgstraat, Rijnkade tussen Roermondsplein en Kadestraat, Rijnkade (Lage Kade) t.h.v. de Boterdijk, Trans, Trompetstraat, Turfstraat, Walburgstraat en Weerdjesstraat tussen Vossenstraat en Nieuwstraat in beide richtingen te sluiten voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee,

    • b.door het plaatsen van borden overeenkomstig model C2 en C3 van bijlage 1 van het RVV 1990 de Weerdjesstraat tussen Roermondsplein en Vossenstraat aan te wijzen tot eenrichtingsweg, met dien verstande dat bestuurders komende vanaf het Roermondsplein de Weerdjesstraat niet in mogen rijden,

    • c.te verwijderen de borden model C2 en C3 (eenrichtingsweg) van bijlage 1 van het RVV 1990 op het deel van de Vossenstraat tussen Rijnkade en Weerdjesstraat ;

    • 2.dit besluit op gebruikelijke wijze bekend te maken.

Het college van burgemeester en wethouders van Arnhem,

namens het college,

Jacco van der Kaa

Hoofd van de afdeling Vergunningen en Toezicht

Indien u het met deze beslissing niet eens bent, kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag waarop deze beslissing is verzonden c.q. bekendgemaakt bij het college van burgemeester en wethouders van Arnhem (Postbus 99, 6800 AB Arnhem) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen, onder vermelding van datum en kenmerk van het besluit.

Tevens kan, nadat bezwaar is gemaakt, op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening (in tweevoud) worden gedaan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland (Afdeling bestuursrecht, Walburgstraat 2-4, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem).

Naar boven