Ontheffing t.b.v. Nuclear Security Summit

Geachte heer Wondelleck,

Naar aanleiding van uw verzoek d.d. 6 februari 2014 voor een ontheffing van bepalingen uit de Omzettingsregeling luchthaven Rotterdam The Hague Airport ten behoeve van het faciliteren van de Nuclear Security Summit, deel ik u het volgende mee.

Op grond van Artikel 8a.50b lid 1 van de Wet Luchtvaart verleen ik u vanwege de bijzondere omstandigheden ontheffing van de hieronder genoemde bepalingen uit de Omzettingsregeling luchthaven Rotterdam The Hague Airport voor de periode van 23 maart 2014, 00.00 uur tot en met 26 maart 2014, 23.59 uur:

  • Artikel 4 lid 1 onder b voor het toestaan van landingen tussen 23.00 uur en 07.00 uur plaatselijke tijd voor vluchten die volgens schema eerder dan 23.00 uur plaatselijke tijd hadden moeten arriveren;

  • Artikel 4 lid 1 voor het toestaan van alle regeringsvluchten 24 uur per dag.

De ontheffing wordt verleend zodat eventuele operationele problemen, die het gevolg zijn van het ingestelde beperkte baangebruik op Schiphol en de luchtruimbeperkingen ten behoeve van de Nuclear Security Summit, kunnen worden voorkomen. Met de ontheffing is het mogelijk eventuele vertragingen van het reguliere verkeer op te vangen. Verder kunnen met de ontheffing alle regeringsvluchten (ook met minder stille vliegtuigen) worden geaccommodeerd.

Ik verzoek u mij binnen veertien dagen na afloop van de ontheffingperiode een opgaaf te doen van de vluchten die onder deze ontheffing hebben plaatsgevonden.

Hoogachtend,

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, namens deze, A. Klut Senior Inspecteur Vergunningen

Naar boven