Logo Amsterdam - Nieuw-West
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Oostoever 2014, Amsterdam - Nieuw-West

Kennisgeving

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam maakt overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de deelraad bij besluit van 29 januari 2014 het bestemmingsplan Oostoever 2014 gewijzigd heeft vastgesteld.

Tevens heeft de deelraad besloten om geen exploitatieplan vast te stellen omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd.

Het bestemmingsplan voorziet in een actuele planologische regeling voor het gebied Oostoever en het betreft een: in hoofdzaakconserverend plan.

Het plangebied wordt begrensd door de Jan Evertsenstraat aan de noordzijde, de waterloop langs de Ringspoorbaan aan de oostzijde, de Robert Fruinlaan aan de zuidzijde en de Oostoever vormt de westelijke begrenzing van het plangebied.

Het vaststellingsbesluit inclusief het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van donderdag 6 maart tot en met woensdag 16 april 2014 ter inzage op de stadsdeelkantoor aan het Osdorpplein 1000, geopend van 09.00 tot 16:00 uur. De genoemde stukken zijn digitaal beschikbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.F1301BPSTD-VG01

Bij de vaststelling van het plan heeft de deelraad de volgende wijzigingen in het plan aangebracht ten opzichte van het plan zoals dat in ontwerp ter visie heeft gelegen.

De wijziging(en) betreffen.

Verbeelding

Op de woningen aan de Louvrelaan en de Tretjakovlaan is een bouwaanduiding ‘sba-dak 3’ opgenomen.

Planregels

In artikel 9.2.2 sub d zijn de regels voor de aanduiding ‘specifieke bouwaanduiding-dakopbouw 3’ opgenomen.

Toelichting

In de toelichting wordt uiteengezet waarom in het Lanenkwartier de ‘specifieke bouwaanduiding-dakopbouw 3’ is opgenomen.

Tegen het vaststellingsbesluit kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit conform artikel 3.44 lid 1 sub a Awb ter inzage is gelegd schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, wanneer u belanghebbende bent en:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan naar voren heeft gebracht;

  • aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze naar voren te brengen tegen het ontwerpplan;

Iedere belanghebbende kan een beroepschrift indienen als er bezwaren bestaan tegen de wijziging(en) die bij de vaststelling in het plan zijn aangebracht.

Tevens kunt u tijdens deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door de deelraad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Amsterdam, 5 maart 2014

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West A. Baâdoud, voorzitter

J. Goedhart, secretaris

Naar boven