Logo Grootegast
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Caspar de Roblespark’, Grootegast

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 18 februari 2014 het volgende bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld:

Het betreft een actualisatie van het bestemmingsplan Caspar de Roblespark uit 2004. De bestaande juridische regeling wordt vrijwel één op één overgenomen. Op drie punten is afgeweken van het vigerend plan. In de eerste plaats wordt het in 2005 vastgestelde beeldkwaliteitsplan (beter) in de regels verankerd. Daarnaast wordt het plan specifieker afgestemd op de inmiddels gerealiseerde bebouwing en infrastructuur. In de derde plaats zijn de derde en vierde bouwfase – waar binnen de komende tien jaar naar verwachting niet gebouwd zal worden – voorzien van een woonbestemming zonder bouwmogelijkheden respectievelijk een agrarische bestemming. Voor deze twee fases zal de gemeente, zodra marktomstandigheden daartoe aanleiding geven, op termijn het bestemmingsplan wijzigen en wederom bouwmogelijkheden toekennen.

Het bestemmingsplan inzien

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening heeft het ontwerpbestemmingsplan 'Grootegast – Weegbree 1' van 18 december 2013 tot en met 28 januari 2014 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode is een ieder in de gelegenheid gesteld om zijn of haar zienswijze omtrent het plan kenbaar te maken. Gedurende de ter inzage legging van het ontwerp-bestemmingsplan zijn twee zienswijzen ingediend. Een van deze zienswijzen heeft geleid tot een aanpassing in de planregels van de bestemming Natuur, te weten dat agrarisch dubbelgebruik tevens is toegestaan. Voor een uitgebreide beantwoording van de zienswijzen wordt verwezen naar bijbehorende Nota zienswijzen & commentaar.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van woensdag 5 maart 2014 tot en met dinsdag 15 april 2014 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis en zijn ook digitaal te raadplegen op onze website www.grootegast.nl onder 'Wonen en Welzijn' → 'Actueel' → 'Bekendmakingen' → 'Bestemmingsplannen'.

De interactieve verbeelding van het bestemmingsplan kunt u raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0015.BPGG13BEHE1-VA01.

Beschikbaarstelling plan

De digitale bestanden van het bestemmingsplan hebben wij beschikbaar gesteld op: http://gatekeeper.leek.nl/grootegast/plannen/

Reageren op het plan (instellen beroep)

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kunt u gedurende de beroepstermijn van zes weken beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit. De beroepstermijn vangt daags na de terinzagelegging aan (donderdag 6 maart 2014 tot en met woensdag 16 april 2014). Beroep kan worden ingesteld door:

  • iedereen die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat naast de titel van het betreffende bestemmingsplan in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u nader bericht van de griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het bestemmingsplan (van het onderdeel waartegen u beroep instelt), te schorsen kan een belanghebbende tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het KCC van de gemeente Grootegast, telefoonnummer 0594-695795.

Naar boven