Logo Assen
Ontwerpreconstructiebesluit Blauwe As 2e fase en ontwerpbesluit hogere waarde Het Kanaal, Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat zij gecoördineerd voorbereiden:

  • een wegreconstructie in het kader van de Wet geluidhinder voor de reconstructie van de kruisingen van Het Kanaal met de Industrieweg, de Jan Fabriciusstraat, de Groningerstraat en de Nobellaan

  • nieuwe hogere waarden Wet geluidhinder voor de woningen Het Kanaal 219, 221, 223 en 225.

Stukken inzien

De ontwerpbesluiten en de daarbij horende stukken liggen met ingang van 7 maart 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen, in het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen.

Inhoud

Met de Blauwe As 2e fase wordt Het Kanaal bevaarbaar gemaakt om daarmee als katalysator te dienen voor opwaarderig van de openbare ruimte en gebiedsontwikkelingen langs Het Kanaal. Naast het bevaarbaar maken van Het Kanaal worden ook de beide zijden van Het Kanaal opnieuw ingericht. In het kader van deze reconstructie moeten drie verkeersaders worden voorzien van bruggen. Hierbij gaat het om de kruisingen van Het Kanaal met de Industrieweg, de Groningerstraat en de Nobellaan.

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat er sprake is van een wegreconstructie in de zin van de Wet geluidhinder. Daarnaast wordt op een aantal geluidgevoelige objecten de voorkeursgrenswaarde overschreden. De hogere grenswaarde die wordt verzocht bedraagt:

  • 55 dB voor de woningen Het Kanaal 219 en 221;

  • 54 dB voor de woningen Het Kanaal 223 en 225.

Aangezien het niet doelmatig is om voor de woningen aan de bron dan wel in de overdrachtssfeer maatregelen te treffen, waardoor de voorkeursgrenswaarde kan worden gehaald, zal het college van burgemeester en wethouders de grenswaarde vanwege wegverkeerslawaai vaststellen op bovengenoemde waarde.

Crisis- en herstelwet en de coördinatieregeling

De ontwerpbesluiten zijn ter uitvoering van de FlorijnAs. De FlorijnAs is aangemerkt als een lokaal project met nationale betekenis (artikel 2.18 en verder van de Crisis herstelwet). De Blauwe As 2e fase is een deelproject van de Florijnas. Hiervoor is onder de Crisis- en Herstelwet een structuurvisie vastgesteld op 27 oktober 2011. Ten aanzien van alle te nemen besluiten die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van de projecten binnen de FlorijnAs geldt de gemeentelijke coördinatieregeling (paragraaf 3.6.1. van de Wet ruimtelijke ordening).

Hoe kunt u uw reactie kenbaar maken

Met ingang van 7 maart 2014 kan iedereen gedurende een termijn van 6 weken mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen. Deze zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Assen, Noordersingel 33, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Verder kunt u voor het indienen van een mondelinge reactie een afspraak maken. Hiervoor neemt u contact op met mevrouw O.B. Coenraadts, via het telefoonnummer 14 0592.

Afhankelijk van eventuele zienswijzen, besluit het college van burgemeester en wethouders over het al dan niet vaststellen van het reconstructiebesluit en de hogere grenswaarden.

Naar boven