Logo Amsterdam - Centrum
Ontwerpomgevingsvergunning met projectafwijking Utrechtsestraat 81-85, Amsterdam - Centrum

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum maakt bekend dat met ingang van 7 maart 2014 de ontwerpomgevingsvergunning voor de panden Utrechtsestraat 81-85 voor een ieder ter inzage zal liggen.

De aanvraag heeft betrekking op het afsplitsen van het pand nr. 85 van de panden nr. 81-83 en het maken van een opening in de scheidingswand tussen de panden 81 en 83. Algemeen uitgangspunt van bestemmingsplan en beleid is dat er geen nieuwe doorbraken gemaakt mogen worden. De nieuwe doorbraak tussen de panden nr. 81 en 83 is even groot als de doorbraak die dicht gezet wordt tussen de panden nr. 83 en 85. De totale breedte aan doorgebroken perceelsscheidende muur blijft dus onveranderd. Omdat het pand nr. 85 door het compleet afsplitsen weer zelfstandig gaat functioneren verbetert niet alleen de parcelleringsstuctuur maar ook de ruimtelijke. Verder heeft de aanvraag betrekking op het legaliseren van een dakterras en het aanbrengen van een buitentrap voor de ontsluiting van het dakterras. Het bouwplan is in strijd met het vigerende bestemmingsplan ‘Zuidelijke Binnenstad’.

De aanvraag dient op grond van artikel 2.10, lid 2, van de Wabo te worden aangemerkt als een verzoek om af te wijken van het bestemmingsplan. Het bouwplan is alleen te realiseren door gebruik te maken van de procedure van artikel 2.12, lid 1, onder a, onder 3 van de Wabo.

Ter inzage

De ontwerpomgevingsvergunning ligt vanaf 7 maart 2014 tot en met 17 april 2014 ter inzage bij:

  • Het stadhuis, receptie, Amstel 1,

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder mondeling of schriftelijk zijn zienswijze over de ontwerpomgevingsvergunning kenbaar maken aan het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum. Een schriftelijke zienswijze richt u aan het stadsdeel Centrum, directie Omgevingsmanagement, afdeling Realisatie Fysiek t.a.v. dhr. A. Peters, Postbus 202, 1000 AE Amsterdam, onder vermelding van: ‘Zienswijze ontwerpomgevingsvergunning Utrechtsestraat 81-85.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen een afspraak maken via telefoonnummer (020) 2564416. Een telefonische afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzageligging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

Amsterdam, 6 maart 2014

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum

Naar boven