Logo Hillegom
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Centrum (beroep), Hillegom

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom maken op grond van artikel 3.8 en afdeling 6.4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 23 januari 2014 het bestemmingsplan Centrum gewijzigd heeft vastgesteld. Ook heeft de gemeenteraad bij besluit van dezelfde datum besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Plangebied en inhoud van het plan

Het bestemmingsplan Centrum heeft betrekking op het centrum- en winkelgebied en de woonbuurten Weerestein en Treslong van Hillegom. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Haven en de Hoofdstraat in het zuiden, de Van den Endelaan en de bebouwing aan de Michiel de Ruyterstraat en Burgemeester van Niekerklaan in het westen, de bebouwing aan de Molenlaan en de Pastoorslaan in het noorden en de Prinses Marijkestraat, de Jonkheer Mockkade en de bebouwing aan de Eikenlaan en Trompenburg in het oosten.

Het bestemmingsplan is bij de vaststelling op de volgende onderdelen gewijzigd ten opzichte van het ontwerp vastgesteld.

Naar aanleiding van de zienswijzen:

  • De scheidingslijn tussen de bestemmingen Centrum 1 en Centrum 2 ter plaatse van het perceel aan de Meerstraat 2 is gecorrigeerd.

  • De bestemmingsregeling van de panden Meerstraat 20-22 is in overeenstemming gebracht met de vigerende situatie. Bij Meerstraat 22 is de aanduiding ‘2 woningen’ toegevoegd.

  • De aanduiding Wro-zone-wijzigingsgebied 12 is toegevoegd voor Meerstraat 18a, 20 en 22; de bestemming kan worden gewijzigd in Wonen met de aanduiding ‘gestapeld’.

Ambtshalve wijzigingen:

  • Het bouwvlak van de speeltuin aan de Prinses Marijkestraat is aangepast.

  • De veiligheidszone rond het gasdistributiestation aan de Weeresteinstraat 12 is vergroot naar 10 m.

  • Uit de begripsbepaling van ‘Bedrijfswoning’ is het noodzakelijkheidscriterium verwijderd.

  • De aanduiding ‘diepte (m)’ is verwijderd ter plaatse van de percelen Weeresteinstraat 14 en 16.

  • Aan het pand van de Hema is de aanduiding ‘specifieke vorm van horeca – ondergeschikt’ gegeven.

  • In de wijzigingsbevoegdheden en de bestemming Centrum – Uit te werken wordt als voorwaarde opgenomen dat het kostenverhaal is verzekerd door middel van een exploitatieplan danwel de kosten anderszins verzekerd zijn.

  • Aan wijzigingsbevoegdheden 2 en 9 zijn maximale aantallen te realiseren woningen van 12 respectievelijk 6 gekoppeld.

  • Aan wijzigingsbevoegdheid 6 is de voorwaarde gekoppeld dat voldaan moet worden aan de parkeernota.

  • Aan alle (12) wijzigingsbevoegdheden zijn de voorwaarden gekoppeld dat voldaan moet worden aan de eisen ten aanzien van bodem, archeologie, ecologie etc.

  • De bestemming van de panden aan de Meerstraat 24 en 26 en Julianastraat 2 is conform de vigerende situatie gewijzigd naar Wonen, met aanduiding detailhandel.

  • De goot- en bouwhoogte bij de woningen aan de Emmastraat en Julianastraat is op de verbeelding opgenomen.

Er zijn ook enkele redactionele wijzigingen van ondergeschikte aard aangebracht, zoals het corrigeren van taalfouten, welke geen gevolgen hebben voor de inhoud van het plan.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 27 februari tot en met 9 april 2014 (zes weken) voor een ieder ter inzage in de gemeentewinkel. Het gemeentehuis is gevestigd aan de Hoofdstraat 115 te Hillegom. Elke werkdag geopend van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdagavond van 16.00 tot 20.00 uur.

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via een link op de gemeentelijke website www.hillegom.nl onder Inwoners/Bouwen en verbouwen/Bestemmingsplannen/In procedure/Centrum.

Mogelijkheid van beroep/voorlopige voorziening

Tegen de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, o.v.v. “beroepschrift “Centrum”). Van deze mogelijkheid kan gebruik worden gemaakt door:

  • 1. een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • 2. een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • 3. een belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het plan heeft aangebracht.

Dit beroepschrift moet worden ingediend binnen 6 weken na bekendmaking van het besluit. Het beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • de vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en de datum en het kenmerk van het besluit;

  • een opgave van de redenen waarom u zich met het besluit niet kunt verenigen.

Een belanghebbende kan met ingang van 27 februari 2014 gedurende zes weken beroep instellen tegen het besluit geen exploitatieplan vast te stellen.

Een afschrift van het besluit moet u meesturen.

Door het indienen van een beroepschrift wordt het besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, een voorlopige voorziening (schorsing) vragen aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven