Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 18 februari 2014, kenmerk 197652-117228-PG, houdende aanwijzing van de hulpverleningsdiensten van het RIVM op grond van de Regeling optische en geluidssignalen 2009

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 1, tweede lid, onder d, van de Regeling optische en geluidssignalen 2009;

Besluit:

Artikel 1

Als hulpverleningsdiensten als bedoeld in artikel 29, eerste lid, van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 worden de volgende diensten van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu aangewezen:

  • a. de milieu ongevallen dienst

  • b. de radiologische dienst straling

  • c. de bedrijfsbrandweer

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Artikel 3

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit aanwijzing hulpverleningsdiensten RIVM.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers.

Een belanghebbende kan tegen dit besluit bezwaar maken op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht. Dit kan door een bezwaarschrift in te dienen bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, t.a.v. Directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20350, 2500 EJ Den Haag.

De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt zes weken. De termijn vangt aan met ingang van de dag volgend op de dag waarop het besluit is gedagtekend.

Het bezwaarschrift wordt ondertekend door de indiener en bevat:

  • de naam en het adres van de indiener,

  • de dagtekening,

  • een omschrijving van het bestreden besluit, bijvoorbeeld door vermelding van het briefkenmerk en datum of door bijvoeging van een kopie van het besluit,

  • de gronden van het bezwaar.

TOELICHTING

Dit besluit is gebaseerd op artikel 1 van de Regeling optische en geluidssignalen 2009 en dient ertoe de calamiteitendiensten van het RIVM in de gelegenheid te stellen gebruik te maken van optische en geluidsignalen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) beschikt over diverse voertuigen die bij het uitvoeren van een dringende taak bij calamiteiten op het gebied van de Milieu Ongevallen Dienst, de Radiologische Dienst Straling en de Bedrijfsbrandweer gebruik moeten kunnen maken van optische en geluidsignalen.

Met de introductie van de nieuwe Regeling optische en geluidsignalen op 1 maart 2009 was de aanwijzing van de RIVM-diensten niet meer expliciet opgenomen in de regeling. Dit besluit regelt de aanwijzing door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van diensten ten behoeve van crisisbeheersing of rampenbestrijding die onder haar verantwoordelijkheid vallen, conform art. 1, lid 2 sub d.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers.

Naar boven