Logo DeventerVerkeersbesluit tot verwijderen verkeersbord G11 (verplicht fietspad) langs Ceintuurbaan tussen Hoge Hondstraat en Brinkgreverweg

Kenmerk: ROB/1241101

Onderwerp

Verkeersbesluit tot het verwijderen van het verkeersbord G11 (verplicht fietspad) langs de Ceintuurbaan tussen de Hoge Hondstraat en de Brinkgreverweg in de gemeente Deventer. Tevens het instellen van fietsstroken op de Ceintuurbaan tussen de Hoge Hondstraat en de Brinkgreverweg, aangegeven door fietssymbolen en rood asfalt.

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEVENTER

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet en het door B&W genomen delegatie- en mandaatbesluit van 11 mei 2010, nummer 34.6339, zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een

verkeersbesluit worden genomen voor de verwijdering en plaatsing van de in artikel 12 van

het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens,

alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt

gewijzigd.

Gelet op de bekendmaking d.d. 26 februari 2014 van de ter inzage legging van het besluit en de mogelijkheid voor belanghebbenden om bezwaar in te dienen;

Motivering

  • -Er is een herinrichtingsplan van de Ceintuurbaan tussen de Brinkgreverweg (inclusief de aansluiting hierop) en de Hoge Hondstraat (inclusief rotonde) gemaakt;

  • -Het huidige profiel met een vrijliggend fietspad wordt als erg onveilig ervaren;

  • -Het profiel van de Ceintuurbaan tussen het Europaplein en de hoge Hondstraat wordt als veilig ervaren;

  • -Het ongevallenbeeld is ook positief op dit wegvak;

  • -Er is daarom gekozen voor fietsstroken op het onderhavige wegvak;

  • -Tussen de fietsstrook en de parkeerhavens wordt een schrikstrook aangelegd. Dit is een 70 cm brede strook die ruimte creëert tussen passerende fietsers en geparkeerde auto’s;

  • -Deze maatregel is in de klankbordgroep van bewoners besproken en akkoord bevonden;

  • -De maatregel is eveneens met de Fietsersbond, VVN en de politie besproken en akkoord bevonden.

Uit het oogpunt van

  • a.het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • b.het beschermen van weggebruikers en passagiers;

is het gewenst om langs de Ceintuurbaan tussen de Hoge Hondstraat en de Brinkgreverweg de verkeersborden G11 (verplicht fietspad) te verwijderen, en fietsstroken op de Ceintuurbaan tussen de Hoge Hondstraat en de Brinkgreverweg in te stellen.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer

is overleg gepleegd met de verkeersadviseur van de Politie-eenheid Oost Nederland, handelend namens de Korpschef.

BESLUITEN

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om langs de Ceintuurbaan tussen de Hoge Hondstraat en de Brinkgreverweg de verkeersborden G11 (verplicht fietspad) te verwijderen, en fietsstroken op de Ceintuurbaan tussen de Hoge Hondstraat en de Brinkgreverweg in te stellen.

MEDEDELINGEN

Inzage

Het besluit ligt 6 weken, na publicatie, ter inzage bij het Gemeentelijk Informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70 en bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81.

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen het besluit een bezwaarschrift indienen. Dit moet dan gebeuren binnen zes weken na de dag van publicatie. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 5000, 7400 GC Deventer.

Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend. Een dergelijk verzoek kan pas worden gedaan als het bezwaarschrift is ingediend. Voor de behandeling het verzoek wordt een bedrag aan griffierecht geheven. Adres: voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost Nederland locatie Zwolle, sector Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

Deventer, 25 februari 2014

namens burgemeester en wethouders van Deventer,

J.T. Lobeek

programmamanager team Ontwikkeling, Realisatie en Beheer

Naar boven