Wijziging vergunning 410 / 425 MHz Ram Mobile Data (Netherlands) BV, Agentschap Telecom

AT-EZ/6900677

De Minister van Economische Zaken deelt het volgende mee:

Op 10 september 1998 is een vergunning verleend aan Ram Mobile Data (Netherlands) BV voor het gebruik van frequentieruimte binnen het frequentiebereik 410 / 425 MHz ten behoeve van een landelijk netwerk voor mobiele communicatiediensten. Deze vergunning is gewijzigd.

De grootste wijziging betreft de aanpassing van de voorkeursverdeling van de toegewezen frequenties. Dit is het gevolg van nieuwe afspraken tussen Europese nationale overheden over de frequentievoorkeursverdeling van een deel van de frequentieband 410 – 430 MHz.

Daarnaast zijn enkele vergunningsvoorschriften geactualiseerd: de Berlijnovereenkomst is inhoudelijk en van naam gewijzigd en heet nu HCM overeenkomst. Het artikel over storing is vervangen en de voorschriften over het verstrekken van informatie en doorgeven van wijzigingen zijn vervallen.

De wijziging van de voorkeursverdeling was nodig om implementatie van systemen met verschillende bandbreedtes te faciliteren en de administraties van de nationale overheden toe te staan de nationale frequentieplanning in overeenstemming te brengen met de recommandatie T/R 25-08*. Deze wijziging moet daardoor ook op nationaal niveau doorgevoerd worden en daarmee ook in nieuwe en bestaande vergunningen met frequentieruimte in het betreffende frequentiebanddeel. De wijziging moet op 1 juli 2020 gerealiseerd zijn.

Dit betekent dat RAM uiterlijk op 1 juli 2020 de frequentieverdeling over het netwerk volgens de nieuwe voorkeursverdeling moet hebben ingericht.

Het besluit ligt ter inzage bij de afdeling Spectrummanagement van Agentschap Telecom van het ministerie van Economische Zaken, Emmasingel 1, 9726 AH Groningen.

Bezwaar

Ingevolge het bepaalde in artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen deze beschikking binnen zes weken na de dag waarop zij is verzonden (13 februari 2014) een bezwaarschrift indienen bij de afdeling Juridische Zaken van Agentschap Telecom van het ministerie van Economische Zaken, Postbus 450, 9700 AL te Groningen. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van de beschikking waartegen het is gericht, en de gronden van het bezwaar te bevatten.

De Minister van Economische Zaken, namens deze, M.M. Hoogland Hoofd Netwerken Agentschap Telecom


XNoot
*

Recommendation T/R 25-08 (Lecce 1989, revised in Vienna 1999, revised in Utrecht 2005, revised in Brussels 2008), zie http://www.erodocdb.dk/ .

Naar boven