Logo Rotterdam - OverschieDe dagelijks besturen van de deelgemeente Overschie en deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek zijn voornemens een verkeersbesluit te nemen voor:

Het definitief instellen van maximale rijsnelheden op de G.K. van Hogendorpweg, op het weggedeelte tussen het provinciale deel van de G.K. van Hogendorpweg en de kruising met het Van Limburg Stirumplein.

Op de kruising G.K. van Hogendorpweg- Fairoaksbaan zal een maximumsnelheid worden ingesteld van 50 km/uur. Dit gezien het feit dat er hier sprake is van een voetgangersoversteekplaats, waarbij dagelijks veel voetgangers zich van en naar het P+R terrein Meijersplein en bedrijventerrein Hoog Zestienhoven verplaatsen.

Het instellen van de maximale rijsnelheid van 50km/uur is noodzakelijk om de veiligheid voor de voetgangers maximaal te waarborgen. De oversteek op deze kruising wordt aangemerkt als een zogenaamd gevaarpunt, waarbij de dagelijks besturen in hun overwegingen zwaar hebben laten meewegen dat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat op kruisingen met voetgangers, bij een snelheid harder dan 30 km/uur, het aantal dodelijke slachtoffers aanzienlijk toeneemt. Ook al worden deze overgangen gereguleerd middels verkeersregelinstallaties (stoplicht).

Om daadwerkelijk de rijsnelheid van de automobilist op dit kruispunt te reduceren tot maximaal 50 km/uur worden er op de G.K. van Hogendorpweg (op beide rijbanen) drempels aangelegd, die de automobilist moet verplichten om zijn rijsnelheid te reduceren. Daarnaast hebben de drempels een signaal functie aangezien deze drempels overal in de provincie Zuid-Holland worden toegepast op kruisingen waarbij er sprake is van een verkeerssituatie waar langzaam verkeer (voetgangers/fietsers) en snel rijdend verkeer (gemotoriseerd verkeer met snelheden van 70/80 km/uur) elkaar gelijkvloers kruisen.

Op het weggedeelte tussen de kruising met de Fairoaksbaan en het Van Limburg Stirumplein blijft de maximale rijsnelheid van 70 km/uur gehandhaafd.

Verder wordt er een geslotenverklaring op westelijke rijbaan van de G.K. van Hogendorpweg ingesteld voor fietsers, bromfieters en gehandicaptenvoertuigen. Dit geldt op het weggedeelte net na de kruising met de Fairoaksbaan tot aan de kruising met het Van Limburg Stirumplein.

Inzage en naar voren brengen van zienswijzen:

Bovengenoemd voornemen moet nog worden beoordeeld. Voor informatie over de voortgang en of het indienen van zienswijzen/bedenkingen kunt u contact opnemen met de deelgemeente Overschie, tel. 010 - 208 22 22, email deelgemeente@overschie.nl.

De termijn voor het indienen van zienswijzen/bedenkingen loopt t/m 5 maart 2014.

Naar boven