Logo Amsterdam – West
Ontwerpbestemmingsplan Singelgrachtgarage Marnix, Amsterdam – West

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West, gemeente Amsterdam, maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Singelgrachtgarage Marnix, vanaf 20 februari 2014 gedurende zes weken ter inzage ligt bij het loket Vergunningen van het stadsdeelkantoor, Bos en Lommerplein 250 te Amsterdam. Het loket is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur, op dinsdag van 7.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 13.00 tot 19.00 uur. Het bestemmingsplan ligt ook ter inzage bij het voorlichtingsloket van het stadsdeelkantoor Centrum, Amstel 1 te Amsterdam.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal beschikbaar via:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.E1101BPSTD-OW01

Plangebied en doelstelling.

Het plangebied wordt globaal begrensd door het Frederik Hendrikplantsoen en door het midden van de Nassaukade en aan de westzijde, het Marnixplein aan de noordzijde, het midden van de Marnixkade en het Tweede Marnixplantsoen aan de oostzijde en de brug van de Tweede Hugo de Grootstraat over de Singelgracht aan de zuidzijde.

Het ontwerpbestemmingsplan Singelgrachtgarage Marnix biedt het juridisch planologisch kader ten behoeve van de realisatie van een parkeergarage onder de Singelgracht. De parkeergarage zal plaats bieden aan 800 auto’s (400 plaatsen voor stadsdeel West en 400 plaatsen voor stadsdeel Centrum).

Informatiebijeenkomst.

Op dinsdag 4 maart 2014 wordt van 19.30 uur t/m 21.30 uur een informatiebijeenkomst gehouden in het Cartesius Lyceum aan het Frederik Hendrikplantsoen 7A te Amsterdam.

Zienswijzen.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen bij de stadsdeelraad.

Schriftelijke zienswijzen kunt u zenden naar Stadsdeel West, t.a.v. afdeling Ruimtelijke Ordening en Grondzaken, Postbus 57239, 1040 BC Amsterdam. Voor mondelinge zienswijzen kunt u telefonisch een afspraak maken met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Grondzaken (020-2531336).

Amsterdam, 19 februari 2014

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West, Wrn. Stadsdeelsecretaris: R. Thé

Voorzitter van het Dagelijks Bestuur: M. Kuitenbrouwer

Naar boven