Logo Zuid-Holland
Publicatie van het bodemenergieplan voor het centrum van Rotterdam, Zuid-Holland

Het ontwerp-bodemenergieplan Centrumgebied Rotterdam en de Ontwerp-Beleidsregel open bodemenergiesystemen Zuid-Holland liggen ter inzage, van 21 februari 2014 tot en met 3 april 2014.

In deze periode kan iedereen met een zienswijze reageren op dit door Burgemeester en Wethouders van Rotterdam en Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland voorgestelde beleid.

In het bodemenergieplan Centrumgebied Rotterdam zijn regels opgenomen over de toepassing van open bodemenergiesystemen en de voorwaarden waaraan voldaan moet worden voordat een vergunning wordt verleend. De beleidsregel voor het bodemenergieplan Centrumgebied Rotterdam heeft betrekking op deze bodemenergiesystemen, waarvoor de bevoegdheid voor vergunningverlening ligt bij de provincie.

Waar kunt u de plannen inzien?

  • 1. U kunt het ontwerp-bodemenergieplan Centrumgebied Rotterdam en de ontwerp-beleidsregel open bodemenergiesystemen inzien via de website van de provincie Zuid-Holland www.zuid-holland.nl en de website van de gemeente Rotterdam www.rotterdam.nl/bodemenergiesystemen

  • 2. Tijdens kantooruren liggen alle documenten ook ter inzage bij “Het Loket” in het Provinciehuis, Zuid-Hollandplein 1 in Den Haag en in de bibliotheek van Rotterdam van 10.00 – 20.00 uur, 5e etage, Hoogstraat 110, telefoonnummer 010-2816200.

Hoe dient u een zienswijze in?

Een ieder kan een zienswijze indienen per e-mail, op het mailadres: mgj.houwaard@pzh.nl

U kunt uw zienswijze ook per gewone post sturen, onder vermelding van “bodemenergieplan Rotterdam” naar:

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland

t.a.v. mevrouw M.G.J. Houwaard

afdeling Ruimte, Wonen en Bodem

Postbus 90602

2509 LP Den Haag

De zienswijzen kunnen op onderdelen leiden tot aanpassing van de ontwerpen. Daarna zullen Burgemeester en Wethouders van Rotterdam respectievelijk Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland het Bodemenergieplan Centrumgebied Rotterdam en de Beleidsregel open bodemenergiesystemen Zuid-Holland vaststellen en publiceren. Deze zullen worden gehanteerd bij de vergunningverlening van bodemenergiesystemen in het centrumgebied van Rotterdam.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Ruimte, Wonen en Bodem van de provincie Zuid-Holland, telefoon 070-4417540, of via e-mailadres fg.dorel@pzh.nl

Naar boven