Logo Amsterdam - Centrum
Vaststelling Herstelbesluit bestemmingsplan Postcodegebied 1012, Amsterdam - Centrum

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum, gemeente Amsterdam maakt het volgende bekend.

De deelraad van stadsdeel Centrum heeft bij besluit van 28 januari 2014, besloten het op 4 juni 2013 vastgestelde bestemmingsplan Postcodegebied 1012 op ondergeschikte onderdelen te repareren.

Herstelbesluit

Bij de beoordeling van de beroepschriften die zijn ingediend tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is een aantal onvolkomenheden geconstateerd in het bestemmingsplan. Het gaat om technische tekortkomingen in het bestemmingsplan.

Het gaat om de volgende correcties van geconstateerde onvolkomenheden:

  • het alsnog opnemen in de planregels van de in het plangebied aanwezige head- en seedshops;

  • het schrappen van de ten onrechte gehandhaafde uitsterfregeling voor massagesalons, minisupermarkten, souvenirwinkels en seksinrichtingen;

  • het alsnog beantwoorden van de zienswijze van een adressante;

  • het alsnog opnemen, dan wel gecorrigeerd opnemen van enkele functieaanduidingen;

  • het alsnog in overeenstemming brengen van twee planregels met de Nota van beantwoording van de zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan;

  • het doorvoeren van een enkele redactionele verbetering.

Het Herstelbesluit, de raadsvoordracht tot vaststelling van het Herstelbesluit en het aangepaste bestemmingsplan liggen overeenkomstig artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht vanaf 21 februari tot en met 4 april 2014 ter inzage bij

het Stadhuis,receptie, Amstel 1.

U kunt het Herstelbesluit en de bijbehorende stukken raadplegen op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl en www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl

Procedure

Het Herstelbesluit wordt aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State gestuurd met het verzoek aan de Afdeling om het besluit te betrekken bij de behandeling van de beroepen tegen het bestemmingsplan Postcodegebied 1012.

Bij toepassing worden de beroepen tegen het besluit van 4 juni 2013 tot vaststelling van het bestemmingsplan geacht mede te zijn gericht tegen dit Herstelbesluit. Tenzij het Herstelbesluit geheel tegemoet komt aan het beroep. Degenen die beroep hebben ingesteld, hoeven dit dus niet opnieuw te doen.

Beroep

Gedurende de termijn van terzinzageligging kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan zoals die zijn opgenomen in het Herstelbesluit.

Het beroepschrift dient in tweevoud te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het Herstelbesluit treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien het verzoek om een voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 20 februari 2014

het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum.

Naar boven