Logo Buren
Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied, reparatieplan, Buren

De gemeenteraad van Buren heeft op 21 januari 2014 het bestemmingsplan “Buitengebied, reparatieplan” gewijzigd vastgesteld.

Rectificatie publicatie van 12 februari 2014

Op 12 februari jl. publiceerden we dat de stukken voor dit bestemmingsplan ter inzage liggen vanaf 13 februari 2014. Omdat de publicatie niet werd opgenomen in de Staatscourant besloten we de publicatie opnieuw te doen. De termijn waarbinnen u beroep kunt indienen loopt nu van 20 februari tot en met 2 april 2014.

Wat maakt dit bestemmingsplan mogelijk?

De Raad van State vernietigde een aantal onderdelen van het bestemmingsplan “Buitengebied 2008”. Het bestemmingsplan “Buitengebied, reparatieplan” repareert de vernietigde onderdelen. Een van de reparaties heeft betrekking op de spuitzones rond de buurtschappen. De spuitzones rond de buurtschappen en de reeds bestaande spuitzones namen we op in dit bestemmingsplan. Het bestaande gebruik wordt hiermee niet beperkt.

In het bestemmingsplan, op de gronden tussen Ingen en Lienden, namen we tevens de dubbelbestemming “Waarde-cultuurhistorisch waardevol gebied” op. Tevens is de bestemming op de gronden ter plaatse van Hornixveld aangepast naar “Agrarisch Komgebied”.

Het plan is gewijzigd vastgesteld

Het ontwerpbestemmingsplan lag gedurende 6 weken ter inzage voor eenieder. Er kwamen 15 zienswijzen in. Een aantal zienswijzen leidden tot aanpassing van het plan. Tevens pasten we het plan ambtshalve aan op een aantal onderdelen. In de procesnota welke onderdeel uitmaakt van het bestemmingsplan staat opgesomd welke aanpassingen we maakten.

Hoe kunt u het bestemmingsplan bekijken?

Het bestemmingsplan ligt 6 weken ter inzage. De periode start op 20 februari 2014 tot en met woensdag 2 april 2014. U kunt in deze periode de stukken inzien bij de publieksbalie in het gemeentehuis, De Wetering 1 te Maurik. Dagelijks open van 9.00 tot 12.00 uur.

Het plan is ook te zien via www.buren.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plan IDN-nummer is NL.IMRO.0214.BUIBP20120013-vg01.

Hoe kunt u reageren op het plan?

Als u het niet eens bent met het bestemmingsplan kunt u tot en met 2 april 2014 beroep instellen als:

  • U op tijd uw zienswijze indiende tegen het eerdere ontwerp-besluit bij de gemeenteraad;

  • U belanghebbende bent en kan aantonen dat u met terechte reden niet in staat was om uw zienswijze tegen het voorgaande ontwerp-besluit bij de gemeenteraad in te dienen;

  • U belanghebbende bent en het niet eens bent met de aangebrachte wijzigingen. Dit is dus alleen van toepassing bij een gewijzigd vastgesteld besluit.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

In het beroepschrift staat in ieder geval:

  • Uw naam en adres;

  • De dagtekening;

  • Een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • De redenen van het beroep en

  • Uw handtekening.

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt, blijft het besluit geldig totdat de Raad van State beslist over uw beroep. Misschien kunt of wilt u die beslissing op uw beroep niet afwachten. Dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een regeling te treffen. Deze regeling heet een voorlopige voorziening of schorsing. Dit betekent dat de rechter snel naar uw verzoek kijkt en beslist of het besluit nog niet in werking moet treden. U moet dan wel een beroepschrift hebben ingediend. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Nadat u het beroepschrift heeft ingediend krijgt u bericht van de griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

Heeft u vragen?

Voor vragen kunt u terecht bij mevrouw P. Tummers of de heer M. Douma van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Zij zijn te bereiken via het telefoonnummer van de gemeente: 14 0344 (alleen die zes cijfers).

Maurik, 19 februari 2014

Burgemeester en wethouders van Buren

Naar boven