Logo Koggenland
Publicatie vastgesteld bestemmingsplan ‘Dorpsstraat 239-241, Obdam’ en Besluit ontheffing Hogere Waarde, Koggenland

Burgemeester en wethouders van Koggenland maken op grond van artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad van Koggenland op 10 februari 2014 het bestemmingsplan “Dorpsstraat 239-241, Obdam” ongewijzigd heeft vastgesteld en dat het college van burgemeester en wethouders op 21 januari 2014 het besluit ontheffing Hogere Waarde heeft vastgesteld.

Het plan betreft het realiseren van een woning op Dorpsstraat 239-241, Obdam.

Ter inzage ligging

Het vastgestelde plan en de daarbij behorende stukken, almede het besluit Hogere Waarde liggen met ingang van 24 februari 2014 gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het gemeentehuis, Middenhof 2 te De Goorn.

Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op www.koggenland.nl onder Wonen en werken/bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Code: NL.IMRO.1598.BPKherzOBHB0007-va01

Beroepsmogelijkheden

Gedurende de termijn van ter inzage ligging kan tegen het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door belanghebbenden.

Het beroep moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Gedurende dezelfde termijn kan tegen het besluit ontheffing Hogere Waarde beroep worden ingesteld door belanghebbenden bij de Rechtbank te Alkmaar. Ook hier is griffierecht verschuldigd.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dat betekent dat zowel het bestemmingsplan als het besluit in werking treden met ingang van de dag na die, waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot een besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Een verzoek om voorlopige voorziening tegen het besluit ontheffing Hogere Waarde schort de werking van het besluit niet op; dit dient uitdrukkelijk door de voorzieningenrechter te worden beslist.

De Goorn, 23 februari 2014,

Burgemeester en wethouders van Koggenland.

Naar boven